Nyheter

TurtleWax Professional lanserar Green Line

Green Line är en ny serie svensktillverkade, biobaserade produkter för fordonsvård, där plaster och fossila kemikalier ersatts med biologiskt nedbrytbara och fossilfria råvaror. Green Line är framtidens biobaserade rengöringsprodukter och erbjuder en hälsosam arbetsmiljö samtidigt som de presterar minst lika bra, eller bättre, jämfört med icke miljöklassade alternativ på marknaden.

Sedan 2006 har SEAB arbetat tillsammans med sin tillverkare för att utveckla miljövänliga och nedbrytbara alternativ till fossila plaster och giftiga kemikalier i rengöringsprodukter. Arbetet har skapat möjligheter för såväl konsumenter som företag att bidra till en hållbar framtid, och nu lanseras en helt ny serie rengöringsprodukter, utvecklade från naturens egen kemi – Green Line – där upp till 100 procent av de hälso- och miljöfaror som förknippas med konventionella produkter har kunnat undvikas.

Alla produkterna i Green Line är producerade i Sverige – av klimatneutrala och miljöcertifierade företag – och biobaserade, vilket innebär att de är baserade på biomassa som till exempel består av vegetabiliskt material från natur, skog och jordbruk samt restprodukter från livsmedelsindustri inklusive slaktavfall.

– TurtleWax Professional Green Line är en grön och hållbar väg för företagets tvätt- och rengöringsbehov. Förutom att bidra till en hållbar och bättre framtid får företaget också tillgång till användarvänliga produkter utformade för en säker och behaglig arbetsmiljö, kombinerat med marknadsledande funktionalitet och prestanda, säger Erik Lövgren, försäljningschef på SEAB.

– Att miljövänliga och hållbara produkter ger ett sämre resultat än konventionella är en myt. Vår uttalade målsättning med TurtleWax Professional Green Line är att produkterna ska befinna sig i marknadens premiumsegment. Genom noggrann utvärdering i både laboratorium och i testgrupper bestående av erfarna, professionella användare, kan vi fastslå att produkterna i Green Line fungerar och presterar minst lika bra, eller bättre, jämfört med icke miljöklassade alternativ, säger Mikael Jaldefors, affärsområdeschef för TurtleWax Professional på SEAB.

Ett komplett sortiment

Den miljöprofilerade och Svanenmärkta serien Green Line består inledningsvis av åtta olika produkter som tillsammans utgör ett komplett sortiment inom fordonsvård och rengöring. De finns tillgängliga i storlekar från 5 L upp till 1 000 L beroende på produkt.

Total Car Care

Total Car Care är ett helhetskoncept från två företag som är marknadsledande inom sina respektive områden, SEAB (som importerar och distribuerar bilvårdsprodukter) och Constant Clean (som säljer, projekterar, monterar och servar biltvättanläggningar). Båda företagen ingår i SEAB Group, en nordisk koncern med verksamhet i samtliga nordiska länder.

Tillsammans har de båda företagen skapat konceptet Total Car Care, med syfte att ge fristående aktörer på den svenska biltvätt- och bilvårdsmarknaden bekväma och lönsamma helhetslösningar.

Lansering:

TurtleWax Professional Green Line-produkterna är tillgängliga från januari 2023, och lanseringen sker på Automässan i Göteborg 18-21 januari, i SEAB:s monter B01:40.