Nyheter

Debatt: ”Elcykeln banar väg för gröna jobb och tillväxt”

”Genom att omfamna elcykeln och lyfta cykelfrågorna under svenska ordförandeskapet kan regeringen visa klimatledarskap och göra avtryck i EU.”

Det skriver Tony Grimaldi, vd Cycleurope AB och ordförande Cycling Industries Europe i en debattartikel i Altinget:

”Transportsektorn står för över en fjärdedel av koldioxidutsläppen i Europa, en andel som ökar. Därför är det inte konstigt att EU-kommissionen agerar inom denna sektor när klimatmålen ska nås. Kommissionen har även närmat sig transportfrågorna då luftföroreningar orsakar närmare en kvarts miljon för tidiga dödsfall årligen inom EU.”

”På senare tid har kommissionen valt att allt tydligare lyfta möjligheten att öka cyklingen i Europas städer och tätorter. Inte minst EU-kommissionens vice ordförande Frans Timmermans, som kontinuerligt framhäver möjligheterna med ökad cykling. Det handlar förutom miljöargumenten om näringspolitik och möjligheten att skapa två miljoner gröna europeiska jobb.”

Läs hela debattartikeln här:

www.altinget.se/debatt

Foto: Velotaf