Nyheter

Linda Snecker (V): ”Regeringen har glömt tågen utanför Stockholm”

”Regeringen har sagt nej till snabbtåg och mer järnväg mellan Västsveriges två största städer. Det kommer att få stora konsekvenser för både privatpersoner och näringslivet. Därför satsar Vänsterpartiet mest av alla partier på hållbara infrastrukturinvesteringar.”

Det skriver Linda Snecker (V), trafikpolitisk talesperson i en debattartikel i Expressen:

”Det märks att regeringens ministrar kommer från eller sedan länge är bosatta runt Stockholm, för ingen verkar vilja att det varken ska gå att ta sig till sitt arbete eller betala elräkningen utanför Mälardalen.  Det har som bekant svajat betänkligt kring elprisstödets utformning och till vem pengarna ska gå, inte heller ska det byggas tillräckligt med räls, trots att spåren är överfulla av både passagerar- och godståg.”

”Det är en utmaning sedan många år tillbaka att försöka arbetspendla sträckan mellan Borås och Göteborg eller Jönköping till Stockholm. Det märks att infrastrukturminister Andreas Carlsson sedan länge har flyttat från Mullsjö och att han i Solna har glömt bort hur det är att försöka åka tåg i dagens Sverige.”

Läs hela debattartikeln här:

www.expressen.se/debatt