Nyheter

Vad ska du tänka på när du väljer elleverantör?

Det finns många saker att tänka på när man väljer sin elleverantör. Det är viktigt att man väljer en leverantör som man kan lita på, och som erbjuder en bra service. Dessutom är det viktigt att priserna är konkurrenskraftiga.

Fundera på hur mycket energi man faktiskt använder, och välja en leverantör som erbjuder en plan som passar just detta.

Elpriser – hur mycket kan du spara med rätt leverantör?

Det finns många olika sätt att spara pengar på elpriser. Jämför priser från olika leverantörer, välj sedan en leverantör som passar dina behov. Det bästa sättet att spara pengar på elpriser är att välja en fastighetsenergiplan. Då betalar man ett fast pris per månad för din energi, och slipper oroa dig för rörliga priser. Fastighetsenergiplaner är ofta mycket billigare än rörliga priser, och de kan vara ett bra alternativ för familjer med höga elräkningar. Ett annat tips är att använda energieffektiva apparater och belysning. De flesta nya apparater och belysning är mycket energieffektiva, och det finns många olika sorter att välja mellan. Du kan också installera solceller eller vindkraftverk för att minska din elförbrukning ytterligare.

Vad är det viktigaste för dig när du väljer elleverantör?

Det är viktigt att hitta en elleverantör som man kan lita på, och som erbjuder bra priser. Man vill inte betala för mycket för sin el, och det är därför viktigt att jämföra olika leverantörer innan man bestämmer sig. Har de en snabb och fungerande kundservice, eftersom man ibland behöver hjälp med sina elavtal. Man vill inte ha en leverantör som inte svarar på frågor eller som tar för lång tid på sig att lösa problem.

Vilken typ av elavtal vill du ha?

Det finns två huvudsakliga typer av elavtal: fasta priser och rörliga priser. Med fasta priser betalar ett fast belopp per kilowattimme (kWh) som du använder, oberoende av hur mycket elpriserna förändras under året. Detta kan vara en bra idé om du vill ha koll på hur mycket du kommer att betala i elräkningen varje månad, så att du kan budgetera på ett mer effektivt sätt. Rörliga priser innebär att du betalar det aktuella marknadspriset för el per kWh, vilket kan variera beroende på flera olika faktorer. Detta kan vara en bra idé om du är beredd att ta chansen på lite högre elpriser i utbyte mot möjligheten till lägre priser.

Det finns en del saker man ska tänka på när man väljer sin elleverantör. Man vill ju hitta den leverantör som passar just ens egna behov bäst, och det är inte alltid det enklaste! Därför tänkte vi ge dig lite tips på hur du kan gå tillväga för att hitta rätt.