Nyheter

Nya IVECO eDAILY vann utmärkelsen ”One to Watch” på What Van?-galan

Nya IVECO eDAILY utnämndes till ”One to Watch” på 2023 What Van?-galan. Det årliga priset delas ut till varumärken, företag och organisationer som är ledande inom sina fält. Juryn består av erfarna och oberoende domare från hela LCV-sektorn.

Utmärkelsen belyser den innovativa användningen av det modulära batterisystemet, den oöverträffade bogseringsförmågan och den klassledande 15 kW ePTO, och visar att den nya eDAILY är redo att ta sig an alla typer av kunduppdrag.

– eDAILY är fullspäckad med användbara funktioner, inklusive möjligheten att ge ström till hjälputrustning. Transportbilen är tillgänglig från 3,5 till 7,2 ton och den matchar de lastbärande egenskaperna hos motsvarande dieselversion och kan specificeras med en, två eller tre batterier, vilket ger en räckvidd på upp till 400 km. IVECO:s nya elektriska DAILY-van representerar varumärkets omvandling på plug-in-marknaden, säger James Dallas, redaktör för What Van?

eDAILY är den ”elektriska tvillingen” till den ikoniska Daily och täcker alla LCV-applikationer – inklusive heavy duty-uppdrag och ombyggnader. Den kan fås som van, chassi med två eller fyra dörrar, och minibuss med en totalvikt på upp till 7,2 ton för singel- och dubbelhjul och med ett brett utbud av höjd- och hjulbasalternativ.

eDAILY har utformats för att leverera samma breda utbud av funktioner som förbränningsmodellen har blivit känd för. Det breda utbudet av hjulbaser ger en lastkapacitet på upp till 20 kubikmeter och det robusta lastbilsbaserade chassit innebär att den är det enda eLCV-fordonet med en dragvikt på 3,5 ton.

Ett urval av batterikonfigurationer gör det möjligt för förare att skräddarsy sin eDAILY till individuella behov och balansera nyttolast med räckvidd. Med en snabbladdningskapacitet på 80 kW kan eDAILY uppnå en räckvidd på 100 km på bara 30 minuter. Den totala räckvidden på full laddning är upp till 400 km*.

Batterierna täcks av en extremt omfattande garanti: åtta års garanti för 160 000 km för fordon med ett batteri eller 250 000 km för fordon med två eller tre batterier. Den klassledande vändradien cementerar fordonets smidiga DNA, medan det regenerativa läget One Pedal Drive gör stadskörningen enklare eftersom man både kan öka och sakta ned farten enbart med gaspedalen.

– Vi är glada över att tilldelas detta prestigefyllda pris från What Van? Det är ett viktigt erkännande av de enastående funktioner som gör eDAILY:s till en unik produkt på marknaden, säger Anders Nilsson, försäljningsdirektör för IVECO Sweden AB.

IVECO har redan mottagit sina första kommersiella beställningar på sitt senaste elfordon, som officiellt presenterades på IAA 2022 i september. Den europeiska ledaren inom uthyrning och leasing av kylbilar, Petit Forestier Group, undertecknade i Hannover ett samförståndsavtal för leverans av 2 000 eDAILY-chassin, och det italienska företaget SV Noleggio, som har mer än 20 års erfarenhet av uthyrning av kylbilar, tillkännagav i november förra året undertecknandet av ett avtal gällande 200 eDAILY:s utrustade med kylboxar.

*Räckvidden som anges är för en IVECO Daily 42S 3-batterimodell för stadskörning.