Nyheter

Rototilt invigde centrallager i Rosersberg

I dag invigdes Rototilt ett nytt centrallager i Rosersberg norr om Stockholm. Dit flyttas all distribution och reservdelshantering från företagets anläggning i Vindeln. Det centrala läget för att nå hela Norden och närheten till Arlanda ska ge kortare ledtider, ökad flexibilitet och tillgänglighet.

Att lagret flyttas gör att fabriken i Vindeln kan koncentreras helt på produktion.

– Eftermarknad är viktigt för att våra kunder ska kunna hålla sina maskiner i gång. Om en beställning läggs före 16:00 kan vi leverera till 07:00 dagen efter. På sikt kommer det även att bli möjligt för kunder att hämta ut reservdelar direkt på lagret, säger Jan Karlsson som är eftermarknadschef på Rototilt.

Det nya centrallagret är inrymt hos det globala logistikföretaget DSV i deras nya anläggning i Rosersberg. Här har Rototilt tillgång till 2 500 kvadratmeter golvyta och 2 000 pallplatser. Mindre reservdelar finns i ett så kallat Autostore, ett automatlager där robotar hämtar beställda delar och levererar till en station där delen paketeras.

– Våra marknadsundersökningar visar att kunderna använder våra produkter dagligen. Då blir service och reservdelar allt viktigare. Därför beslöt vi att satsa på en distributionscentral i Stockholm tillsammans med DSV, säger Anders Jonsson vd på Rototilt Group AB.

Det nya centrallagret innebär att all distribution och reservdelshantering flyttas från Rototilts huvudanläggning i Vindeln till Rosersberg.

– Alla leveranser kommer att ske från Rosersberg. Det gör att vi kan renodla verksamheten i Vindeln till enbart produktion. För eftermarknaden innebär det nya lagret ökad tillgänglighet, större utbud och ökad servicegrad. I Vindeln skedde mycket manuellt, här får vi bättre kontroll då mycket är automatiserat och allt är spårbart, konstaterar Jan Karlsson.

DSV:s nya logistikanläggning i Rosersberg är på 68 000 kvadratmeter. Samarbetet med Rototilt har planerats sedan 2017.

– Det här är Rototilts första outsourcingprojekt och vi har tillsammans byggt ett partnerskap. Vi på DSV har erfarenhet av liknande partnerskap och vi kan bidra med nuvarande och framtida lösningar för att bygga upp en kostnadseffektiv leveranskedja för Rototilt, säger Ian Swinhoe som är vd för DSV Solutions AB.

På bilden: Ian Swinhoe, vd för DSV Sverige och Anders Jonsson, vd på Rototilt Group AB, klipper bandet när Rototilts nya centrallager i Rosersberg invigdes i dag.

Foto: Lars-Olof Tandberg