Nyheter

Klimator erhåller ny order från ledande japansk fordonstillverkare

Klimator har fått en order avseende sensorteknologin AHEAD från en ledande japansk fordonstillverkare. Ordern kommer från en befintlig kund som nu vill fortsätta samarbetet med Klimator efter ett framgångsrikt utvärderingsprojekt.

Syftet med kontraktet är att integrera teknologin i fordonstillverkarens utvecklingsfordon för rörelsekontroll och förarstödsfunktioner. Ordervärdet uppgår till 70 TEURO.

Under 2022 har Klimators teknologi, AHEAD, utvärderats i anslutning till fordonstillverkarens utveckling av avancerade förarstödssystem och autonoma system. Då projektet nu avslutats har den japanska fordonstillverkaren valt att fortsätta utvecklingen med Klimator i ett projekt som sträcker sig över 2023.

Syftet är att integrera teknologin i testfordon och anpassa Klimators teknologi mot de behov som ställs av toppmoderna och sofistikerade rörelsekontroll och förarstödsfunktioner. Genom ett nära samarbete är målet att utveckla fordonsfunktioner väl anpassade till information om vägväder.

– Att Klimator än en gång får förnyat förtroende av en befintlig kund inom fordonsindustrin är en bekräftelse inte bara på den kvalitet vår teknologi levererar, utan även på hur våra team jobbar dedikerat och i nära samarbete med kunden. Fortsättningsprojektet är en fantastisk möjlighet att, tillsammans med vår kund, möjliggöra ett system som är väl anpassat för att möta behoven från toppmodern rörelsestyrning och förarstödsfunktioner med hänsyn till vägväderförhållandena, säger Viktoria Bogren, ansvarig för affärsområdet Automotive hos Klimator.