Nyheter

Systerfartygen Silja Symphony och Silja Serenade på dock för underhållsarbeten

Idag läggs Silja Serenade på dock i Nådendal, Finland. Hon kommer att ligga på dock mellan 18 januari – 2 februari, och sedan följer Silja Symphony som dockas mellan den 2 februari – 16 februari. Det fartyg som är på dock kommer inte att ersättas vilket innebär att att rutten Stockholm – Helsingfors under denna period endast trafikeras med avgångar varannan dag.

Under dockning kommer ett flertal tekniska uppgraderingar att genomföras och underhållsarbete utföras på skrovet. Bland annat kommer underhåll av fartygets bogpropeller att utföras och EnergoProFin propellernav installeras, vars syfte är att öka fartygets energieffektivitet och därmed kunna göra bränsleinbesparingar, något som både drar ner kostnaderna och gynnar miljön.

Utöver det tekniska arbetet kommer ett antal av fartygets passagerarutrymmen fräschas upp. Ombord på Silja Serenade kommer Sunflower Spa duschfaciliteter, Commodore Lounges bastufaciliteter och Executive Suites att genomgå en uppfräschning. På Silja Symphony kommer restaurangen Mundo att göras om till en Fastlane restaurang, herrtoaletterna på sjunde däck kommer att renoveras såväl som sviten och Commodore Loungens bastuanläggningar.

Båda fartygen kommer att vara tillbaka på rutten enligt vanligt schemat från den 16 februari 2023.