Nyheter

Abonnera på samhällsskydd – unik lösning mot översvämning, brand och terror

C3C Engineering har den senaste tiden sett ett ökat behov av säkerhetslösningar som kan skydda mot översvämningar, bränder, utsläpp, snöskred och terrordåd. Med nya C3C Beredskap kan kommuner och andra abonnera på en lösning som skyddar människor, miljö och samhällsfunktioner, mot bland annat höga vattenflöden.

– Myndigheter och företag jobbar idag aktivt med att förebygga och hantera kriser och olyckor. Men att ha permanenta skydd på alla de platser där en olycka kan ske är en omöjlighet. Vi vill vara med och bidra till ett tryggare samhälle där samhällsaktörer snabbt kan agera när och där det behövs – det är vår utgångspunkt för C3C Beredskap, säger Marcus Richardson, CEO på C3C Engineering.

C3C kommer snabbt ut till platsen

C3C Engineering säljer och producerar legoblock i betong, som kan användas för att skydda en viss plats eller en viss byggnad. Det kan handla om skydd mot bränder, terror, översvämningar eller att farliga ämnen rinner ner i vattendrag. Med den nya tjänsten, C3C Beredskap, kan en kommun, företag eller annan aktör istället för att köpa in utrustningen, abonnera på den. När en plats behöver skyddas aktiverar kunden tjänsten via en dygnetrunt-jour. C3C kommer då snabbt till den aktuella platsen för att montera och bygga upp skyddsutrustningen.

– C3C Beredskap är en resurseffektiv lösning där vi tillsammans med kunden skräddarsyr ett avtal, som svarar upp mot de behov som kan dyka upp. Eftersom utrustningen lagerhålls på 131 platser i landet kan vi alltid vara snabbt på plats. När faran är över hämtar C3C all utrustning och kunden slipper förvara den hos sig, säger Glenn Braun, affärsansvarig för C3C Beredskap.

Mer information om C3C beredskap finns på:

c3c.se/beredskap