Nyheter

I dag byter IP-Only namn och blir GlobalConnect

I november 2022 beslutade GlobalConnect, som är en av de ledande leverantörerna av digital infrastruktur i norra Europa, att slå samman och harmonisera sina varumärken för koncernens företagskunder och privatkunder. I dag genomförs förändringen som innebär att IP-Only byter namn och blir GlobalConnect, även på privatmarknaden.

Redan år 1999 grundades fiberbyggaren IP-Only i Uppsala med övertygelsen att internet kommer vara den viktigaste bäraren av information i samhället. Sedan dess och i takt med den stora efterfrågan på snabbt bredband har IP-Only växt kraftigt och är i dag ett av Sveriges största fiberföretag med ca 595 000 hushåll uppkopplade till fibernätet. En viktig milstolpe var när investerarbolaget EQT år 2013 förvärvade IP-Only och gav bolaget muskler att på allvar konkurrera med övriga telekombolag om att bygga ut fiber i hela Sverige.

Efter några utmanande år där IP-Only fick mycket kritik för leveransförseningar och bristande kundkommunikation har IP-Only systematiskt arbetat för att förbättra kvaliteten både i leverans och kundservice. Framför allt har bolaget investerat mer än 20 miljarder kronor i den svenska fiberutbyggnaden och är i dag den aktör på marknaden som bidrar mest till fiberutbyggnaden på landsbygderna.

År 2020 gick IP-Only samman med det dansk-norska telekombolaget GlobalConnect, som också ägdes av EQT.

Under 2022 har IP-Only byggt fiber till ytterligare 45 369 svenska hushåll och har sedan det negativa rekordåret 2019 lyckats minska antalet ARN-anmälningar med hela 91 procent.

Namnbytet från IP-Only till GlobalConnect innebär ingen förändring vad gäller inriktning och ambitionsnivå. Målet kvarstår: att fortsätta att bygga fiber och koppla upp Sverige för att jämna ut de digitala klyftorna mellan stad och land.

Foto: Renato Nardella