Nyheter

Waystream öppnar kontor i Hamburg

Från att ha drivit de tyska affärerna från Waystreams huvudkontor i Kista, har företaget nu öppnat sitt första Tysklandskontor. Detta är ett naturligt steg för att komma närmare kunderna i Centraleuropa som fortsätter växa i antal.

I Tyskland förväntas antalet fiberuppkopplade hushåll öka från förra årets dryga 3,8 miljoner till 8,5 miljoner hushåll år 2027. Den tyska branschförening BREKO uppger bland annat att deras medlemmar förväntar sig 20 miljarder EURO i nyinvesteringar inom fiberutbyggnad de kommande åren. I Tyskland byggs fiberinfrastruktur av några större operatörer såsom Deutsche Telekom och Vodafone och utöver dessa finns många stadsnät och privata aktörer som bygger ut fiberinfrastrukturen.

– Marknadspotentialen för våra produkter är hög både i och utanför Norden men inget kommer av sig självt. Att lägga ett större fokus på Centraleuropa med Tyskland i täten känns därför som ett naturligt steg för Waystream. Vi har under lång tid jobbat mot Tyskland, men ser att en lokal närvaro är oerhört viktigt för att på riktigt kunna etablera sig på marknaden. Därför började vi bygga upp vår försäljningsorganisation i Tyskland under förra året och med etableringen av vårt första kontor i Hamburg tar vi nu ytterligare steg för att kunna vidareutveckla vårt lokala team samt ha en tätare kontakt med befintliga och potentiella nya kunder, säger Fredrik Lundberg, VD Waystream och fortsätter:

– Tyskland står inför en stark utbyggnad och vi kan erbjuda de bästa accesslösningarna för att optimera Fiber-to-the-Home. Vi kommer nu kunna utveckla vårt tyska team snabbare, för att tillgodose den tyska marknadens behov.