Nyheter

Sverigepremiär för nya Peugeot 408 – här är de svenska priserna

Nu är det Sverigepremiär för nya Peugeot 408 som erbjuds i en version med bensinmotor och som plug-in hybrid. Båda drivlinorna är som standard fullt utrustade i det högsta GT-utförandet – från 419 900 kr. Nya Peugeot 408 finns att provköra hos återförsäljarna i början av mars.

Nya Peugeot 408 pekar ut en ny riktning för Peugeot med ny utmanande crossover-design och innovativ teknisk kvalitet som erbjuder en körkänsla i enlighet med Peugeots kärnvärden – Allure, Emotion och Excellence.

– Sedan nya Peugeot 408 presenterades i samband med konstprojektet The Sphere på det franska muséet Louvre-Lens har många varit nyfikna på Peugeots nya modell. Vi är mycket glada över att äntligen kunna presentera nya Peugeot 408 för Sverige, säger Philip Beermann, produktchef på Peugeot Sverige.

Fullutrustad som standard

Nya Peugeot 408 erbjuds i två utföranden – bensinmotor med 130 hästkrafter och automat, eller som plug-in hybrid med 225 hästkrafter. Peugeots högsta utrustningsnivå GT är standard oavsett vilken drivlina kunderna väljer.

– Nya Peugeot 408 erbjuder en körning av hög kvalitet där maxutrustning är standard. Det innebär att det alltid ingår exempelvis Alcantaraklädsel, elstolar med massage i både förarsätet och främre passagerarsätet, digital tredimensionell instrumentering, handsfree motoriserad baklucka och uppvärmd läderratt, säger Philip Beermann.

Priser och datum

Nya Peugeot 408 kommer finnas på plats ute hos Peugeots återförsäljare den andra veckan i mars. Redan nu går den att beställa både på Peugeot.se och hos kunders närmaste återförsäljare.

– Vi lanserar bensinversionen för 419 900 kronor. Plug-in hybriden erbjuder vi för 529 900 kronor i en exklusiv First Edition-version för de 50 första kunderna.

Modell och prisspecifikation:

Nya Peugeot 408 GT
PureTech Bensin 130 hk Automat

Lanseringspris – 419 900 kr

Nya Peugeot 408 GT First Edition
Plug-In Hybrid 225 hk Automat

Lanseringspris – 529 900 kr