Nyheter

Debatt: ”Vi behöver fler investeringar i järnvägen nu”

”Som lokala och regionala företrädare känner vi en uppgivenhet över hur järnvägens brister drabbar våra företag och invånare, skriver sex moderater från Mellansverige.”

Mikael Andersson Elfgren (M), Regionråd och regionstyrelsens ordförande i Västmanland , Elisabeth Unell (M), Oppositionsråd Västerås kommun , Sebastian Cehlin (M), Regionråd Region Örebro län ,Anders Åhrlin (M), Kommunalråd Örebro kommun , Stina Höök (M), Regionråd Region Värmland  och Alexander Torin (M), Oppositionsråd Karlstads kommun i en debattartikel i Dagens Samhälle:

”Efter åratal av misslyckad infrastrukturpolitik har vi äntligen fått en regering som prioriterar utveckling av befintlig infrastruktur framför satsningar på höghastighetståg. Det är inte en dag för tidigt att vi ser verkligheten som den är.”

”Eftersatt underhåll och låg kapacitet gör att allt färre vågar lita på järnvägen. Medan den förra regeringen har åkt runt och argumenterat för höghastighetståg, har mängder av regionaltågsresenärer stått kvar på perrongen och väntat på försenade och överfulla tåg. Vi behöver fler investeringar i järnvägen nu, och framför allt behöver vi använda resurserna där de gör mest nytta.”

Läs hela debattartikeln här:

www.dagenssamhalle.se