Nyheter

Circle K:s innovationsvinnare lyser upp vintermörkret

I höstas lanserades Circle K:s stora tävling Innovation på väg. Efter en hård kamp i jakten på svensk hållbar innovation, stod det klart att mobilskalet Nattsvart tog hem vinnarplatsen. Mobilskalet är gjort helt i reflexmaterial och tar nu sin välförtjänta plats i kedjans butikshyllor över hela landet, med sikte på ökad säkerhet för alla som rör sig ute i nattmörkret.

Efter en rekordsnabb process och uppskalad produktion landar nu årets vinnare av Innovation på väg på Circle K:s hyllor. Kedjan blir inledningsvis exklusiv återförsäljare av mobilskalen från Nattsvart och de finns tillgängliga i samtliga butiker.

– Att glömma reflexen hemma är alltför vanligt och resulterar givetvis i att vi försätter oss i livsfara i trafiken. Det enkla och geniala i Nattsvarts produkt tilltalade oss direkt, och passar dessutom väldigt väl in i vårt sortiment. Det ska bli väldigt spännande att se hur de tas emot av våra kunder, och vi är stolta över att kunna stötta Nattsvarts briljanta produkt på det här sättet, säger Niklas Lindholm, Senior Manager Category på Circle K.

Circle K kommer att ha fyra modeller i sortimentet, som passar till de vanligaste mobilerna. Iphone X/XS, Iphone 11, Iphone 12/12 PRO & Iphone 13. Priset är 295 kr, oavsett modell, och fler produkter ligger i pipeline. Nattsvart skänker dessutom 5 procent av sin vinst till Naturskyddsföreningens jobb för en grönare värld.

– Vi blev så klart väldigt hedrade av att få vinna en sådan här prestigefylld tävling. Det ska bli mycket spännande att samarbeta med ett stort rikstäckande bolag som Circle K, som är en perfekt plattform för oss att nå ut med våra produkter, säger Henrik Almqvist, medgrundare av Nattsvart