Nyheter

Debatt: ”Att stoppa nya stambanor till Borås ett dråpslag mot Västsverige!”

”Både Västsveriges näringsliv och invånare har väntat länge på en modern järnväg mellan Göteborg och Borås. Nu tar vi med stor besvikelse emot regeringens besked om att avbryta utbygganden av de nya stambanorna i vår region. Ännu en gång får Västsverige stå tillbaka.”

Det skriver Emmyly Bönfors (C), kommunalråd i Göteborgs stad, Cecilia Andersson (C), regionråd från Borås och Anders Ådahl, (C), riksdagsledamot från Mölndal i en debattartikel i Göteborgs-Posten:

”Efter år av planering och utredningar, där flera alternativ har varit uppe på bordet, har den nya regeringen nu gett Trafikverket order om att pausa det pågående arbetet av nya stambanor mellan Göteborg, Borås och vidare mot Jönköping och Stockholm. Ett dråpslag.

Sträckan Göteborg-Borås är i dag Sveriges tredje mest trafikerade pendlingsstråk, det är också överlägset det största stråket utan en fungerande kollektivtrafik. Varje dag beräknas 125 000 människor pendla i stråket, men endast en procent av dessa väljer att ta tåget. I stället väljer majoriteten att ta bilen eller åka buss på väg 40. Här står vi med överfulla 100-bussar som i rusningstid avgår var tionde minut.”

Läs hela debattartikeln här:

www.gp.se