Nyheter

Publikrekord för eCarExpo Stockholm

Nästan 16.000 personer besökte elbilsmässan eCarExpo på Friends Arena i Helgen. Det är fler än någonsin och befäster mässans position som Nordens största nybilsmässa.

När eCarExpo startade 2016 var det som en nischmässa för de få elbilar som fanns på marknaden. Idag är mässan den största i Norden för nya bilar – totalt – och fler än 20 bilmärken var på plats med 17 premiärer. Dessutom var flera tillverkare av eldrivna cyklar, mopeder och motorcyklar närvarande liksom en elbåtstillverkare. Intresset från media var också rekordstort med fler än 140 mediarepresentanter ackrediterade. Inte bara från Sverige utan också från bland annat USA och Kina.

Mässgolvet fylldes förutom av fordon också av solenergi, laddstolpar, energilager och tekniska lösningar som gör el-mobilitet ännu smartare och mer hållbar.

– Hela samhället håller på att elektrifieras, och det är näringslivet som är drivande. Det är lätt att se på eCarExpo, säger Gunnar Dackevall, ansvarig för mässan.

– Det känns som om marknaden är långt före politiken.

– Det var kö till provkörningarna och utställarna vittnar om fullt tryck från det att dörrarna öppnade. Människor är också allt kunnigare och även privatpersoner tänker i kompletta energisystem kopplade till sin mobilitet.

Publiken på mässan gav den betyget 6,0 på en 7-gradig skala och 97 % av besökarna säger att de vill komma tillbaka nästa gång.

eCarExpo Stockholm återkommer till Friends Arena första helgen i februari 2024. eCarExpo Göteborg kommer att hållas första helgen i december i år på Svenska Mässan. Under 2023 kommer mässan även att besöka Tallinn och Köpenhamn och 2024 blir det premiär i Oslo och Helsingfors.

På bilden: Audi grandsphere på eCarExpo Stockholm 2023