Nyheter

Mathems logistikanläggning kan bli Årets Bygge 2023

Mathem växer och för att öka kapaciteten och effektiviteten i verksamheten krävdes en ny logistikanläggning. Den nya anläggningen i Farsta i Stockholm har byggts med både hållbarhet, personaltrivsel och effektivitet i fokus. Nu nomineras projektet till Årets Bygge 2023 inom kategorin industri, logistik, butik.

Uppdelat på sex olika kategorier är det de 18 bästa byggprojekten i Sverige, slutförda under 2022, som gör upp om titeln Årets Bygge 2023. Vinnaren koras den 28 mars på Construction Summit och streamas på byggindustrin.se.

Ett kollektivtrafiknära och citynära läge var en förutsättning för projektet. Att Mathem lyckades landa läget i Farsta har de delvis Logistic Contractor att tacka för. I de första kontakterna med Stockholms stad 2019 hade någon annan en option på tomten, men Mathem fick gärna komma in med en ansökan om markanvisning var beskedet.

– Vi är med i många stora och komplicerade projekt men det här har verkligen varit något extra att bygga, säger Martin Häller, vice vd på entreprenören Logistic Contractor.

FAKTA

Byggherre: Logistic Contractor
Entreprenör: Logistic Contractor Entreprenad
Beställare: Mathem
Hyresgäst: Mathem
Arkitekt: Krook & Tjäder, Millimeter Arkitekter, Mer Arkitekter
Projektkostnad: 900 miljoner kronor
Entreprenadform: Totalentreprenad

Läs hela Byggindustrins nomineringsartikel om Mathem logistikanläggning här: 

https://www.byggindustrin.se/b…