Nyheter

Svenska drönarexperter donerar data till Kalifornien

Den amerikanska delstaten Kalifornien har under senaste månaden drabbats av allvarliga stormar som skapat översvämningar. Det har lett till minst 20 döda och betydande skador på infrastruktur.

Därför har drönarexperterna på svenska GLOBHE aktiverat drönarpiloter i området och fångat in och donerat högkvalitativ data som kan stötta organisationer och frivilliga i hjälpinsatser.

– Vi tänker på alla de som drabbats av dessa stormar men också alla som nu gör heroiska insatser för att reparera och bygga upp det som har förstörts, säger Napoleon Bergström, COO på GLOBHE.

GLOBHE är världsledande när det gäller att koppla samman lokala drönarorganisationer med organisationer som behöver korrekt drönardata. Företaget arbetar därför ofta nära organisationer med att förebygga och hantera naturkatastrofer, inte sällan i svårtillgängliga delar av världen.

– Bilder av hög kvalitet kan ge viktig information om skador på byggnader, infrastruktur och miljö och bidrar till att rätt beslut tas och att hjälp kommer dit den behövs, säger Napoleon Bergström, COO på GLOBHE. Därför var det naturligt för oss att ställa upp och ta fram data som nu är värdefull i de insatser som görs i Kalifornien närmaste månaderna.

GLOBHEs data från de drabbade områdena i Kalifornien finns fritt tillgänglig här: 

https://data.humdata.org/organization/globhe

Foto: David Mark