Nyheter

10 000m2 med Autostore-lösning – Sveriges största elbutik flyttar in i Staffanstorp

Elbutik har skrivit har ett långsiktigt avtal med Logicenters om att flytta in i den toppmoderna anläggningen som utvecklas i Staffanstorp. Logicenters 200 000 m2 stora mark i Staffanstorp håller på att utvecklas till en fullskalig företagspark.

Nu står det klart att en av de nya hyresgästerna på området blir Elbutik.se, Sveriges största nätbaserade Elbutik, en del av den börsnoterade koncernen Elektroimportören som med stark tillväxt fortsätter utvecklas positivt på marknaden.

Hyresavtalet på drygt 10 000 m2 sträcker sig över tio år och i lokalen installeras en toppmodern Autostore-enhet för effektiv hantering.

– Efter vår starka tillväxt i Norge med Elektroimportøren och vårat nyliga uppköp av Elbutik Scandinavia ser vi verkligen fram emot att etablera oss ännu starkare i Staffanstorp. Det kommer att bli vår framtida expansionsplattform med omedelbar närhet till hela Öresundsregionen och mycket bra kommunikationer till resten av landet. Vi är väldigt nöjda över samarbetet med Logicenters som erbjöd en flexibilitet och miljövänlighet som fick oss att fastna för den här anläggningen, säger Andreas Niss, CEO på Elektroimportøren. Det är med stor glädje som vi välkomnar Elbutik till vår moderna anläggning. Med sin framåtriktade satsning hjälps vi år för fortsatt utveckling. Bolaget är redan etablerat på orten men det geografiska läget för logistik skapar en potential för en ännu större expansionsmöjlighet, säger Fredrik Nygren, Commercial Manager på Logicenters.

Fastigheten håller på att uppföras på adressen Västanvägen i Kronoslätts Företagspark. Med närhet till Malmö och Öresundsregionen är områdets geografiska läge mycket attraktivt för många olika typer av företag. Tidigare har stora företag som First Class Brands of Sweden, Bring Frigo, BMW och Microsoft valt att etablera sig i företagsparken.

På fem minuters avstånd från fastigheten nås vägarna E6 och E22 som binder samman Staffanstorp med motorvägsnätet i Norden. Fastigheten har ett optimalt läge för snabba och smidiga transportförbindelser i både Öresundsregionen, hela Sverige och övriga kontinenten då Malmö Airport och Öresundsbron nås inom endast 20 minuter. Inom en timme från fastigheten nås, utöver Malmö, även stora städer som Köpenhamn, Helsingborg och Lund – totalt 4 miljoner invånare.