Nyheter

Kristian Durhuus ny CEO på Molslinjen

Den aviserade affären, där Molslinjen köper Helsingborg-Helsingör rederiet ForSea, blev nyligen genomförd, s.k. closing. Samtidigt blir det nu offentligt att nuvarande CEO på ForSea, Kristian Durhuus, blir ny CEO på Molslinjen.

Molslinjen och ForSea slås nu samman till ett rederi. Det sker parallellt med att Molslinjens tidigare CEO, Carsten Jensen, lämnar posten och blir ny CEO på Nordic Ferry Infrastructure (NFI) i Oslo.

NFI är ett holdingbolag, som äger både Molslinjen och det norska transportbolaget, Torghatten.

Ny CEO på Molslinjen blir nuvarande CEO på ForSea, Kristian Durhuus.

– Nu ska ForSea och Molslinjen integreras till ett sammanhållet rederi, väl rustat för den nuvarande och framtida gröna omställningen, vilket kommer att vara avgörande för sjöfarten kommande år, säger Kristian Durhuus.

Efter sex år på posten lämnar därmed Carsten Jensen jobbet som CEO på Molslinjen. Från sin nya roll på Oslo-baserade NFI ser han fram emot att bidra till den fortsatta utvecklingen när de två rederierna blir ett.

– Jag är glad att Kristian Durhuus har tackat ja till uppdraget. Med honom vid rodret får Molslinjen en erfaren CEO som gjort ForSea till ett effektivt och välskött rederi.

Rent praktiskt kommer Kristian Durhuus att börja på Molslinjen den 15 mars 2023 och fram tills dess kommer Carsten Jensen fortsatt ha ansvar för Molslinjen.

Om Molslinjen

Molslinjen är Danmarks största passagerarfärjerederi med över 1,200 anställda och 15 fartyg som betjänar över åtta miljoner människor per år på nio linjer, inklusive förbindelser till Sverige och Tyskland. I samarbete med Herning Turist driver Molslinjen bussar under varumärket Kombardo Expressen på direkta busslinjer till/från Köpenhamn – Aarhus, Aalborg, Randers, Holstebro, Herning, Silkeborg och Rønne.

Mer info: 

www.molslinjen.dk

Om ForSea

ForSea driver Helsingborg-Helsingør färjelinjen, Öresundsregionens flytande bro, med en flotta som består av fem fartyg. 2019 transporterade ForSea 7,0 miljoner passagerare samt 1,3 miljoner personbilar, 440 000 lastbilar och 16 000 bussar. Överfarten främjar integrationen och tillväxten i Öresundsregionen och drivs av 600 medarbetare som dagligen arbetar för en säker, effektiv och miljövänlig förbindelse mellan Sverige och Danmark. Förbindelsen bidrar därutöver med att skapa omkring 2 000 arbeten i regionen.

Mer info: 

www.forsea.se