Nyheter

Nya Ford Ranger är världens bästa ”4X4 & pick up”

Ford Ranger är en vinnare enligt bilindustrins helt kvinnliga jury.

Helt nya Ford Ranger är den mest användbara och kapabla Rangern hittills och nu är den även officiellt den bästa ”4×4 & Pick Up’en” enligt Women’s World Car of the Year’s (WWCOTY) jury.

Juryn, som är unik i branschen då den uteslutande består av kvinnor, utgörs av 63 kvinnliga motorjournalister från 45 länder utspridda på fem kontinenter.

Bilar i sex kategorier utvärderas på kategorierna: säkerhet, kördynamik, komfort, teknologi, design, effektivitet, påverkan på miljö och värde för pengar. Juryn imponerades av Rangers mångsidighet och kommenterar följande: ”Det är en pålitlig, stilsäker och karismatisk pick-up som rör sig över vilket väglag som helst. Den är lika effektiv som en terrängbil men mer praktisk tack vare sitt lastflak.”

Liz Pelling, kommunikationschef på Ford Pro, Europa:

– Helt nya Ford Ranger är den tuffaste och smartaste hittills, packad med innovativ design och konstruerad av våra teams som befinner sig på olika platser i världen. Tack till juryn för detta pris som erkänner Rangers globala potential.

Ford Ranger kommer i olika utföranden, från den robusta XL-modellen till Ranger Raptor som gjort sig känd som den ultimata prestanda pick-up’en. Ny utrustning och teknologi som inkluderar högteknologisk interiör, praktiska fästpunkter för last och tvingar, och en inbyggd linjal som förvandlar den fällbara bakluckan till en arbetsbänk. Allt detta är exempel på resultat från 5000 intervjuer och dussintals workshops. Utöver att vara Europas bäst säljande pick-up möter Ranger dagligen kundernas varierande behov.

Helt nya Ranger kommer nu att tävla om den mest hedervärda utnämningen, ’Årets bil’ som WWCOTY-juryn kommer att offentliggöra på internationella kvinnodagen den 8e mars kl 12.