Nyheter

Dachser Nordic tillsätter ny HR Manager

Annette Johannesson är ny HR Manager för logistikföretaget Dachsers nordiska huvudkontor beläget strax utanför Köpenhamn med ansvar för HR-verksamheten på de nio filialerna i Danmark, Norge och Sverige.

Den 1 januari 2023 tog Annette Johannesson över ansvaret som HR Manager Nordic. Hon har hos flera stora internationella företag genom åren byggt upp en gedigen erfarenhet inom HR på en strategisk nivå med nordisk kontext. Bland annat har hon haft rollen som HR Director Nordic hos Estée Lauder Cosmetics, och senast arbetade hon hos Total A/S, där en av hennes roller var som HR-chef för Danmark, Sverige, Norge och Finland.

– Som vår nya Nordic HR Manager kommer Annette Johannesson att bidra med sin gedigna och breda erfarenhet inom HR i Norden, säger René Sidor, Managing Director för Dachser Nordic. Annette har vana av att navigera inom stora internationella organisationer, vilket kommer att vara en fördel när hon arbetar med vidareutvecklingen av vår nordiska HR-avdelning.

Annette Johannesson kommer bland annat att bidra till att utveckla och implementera HR-strategier och hon kommer att ansvara för den fortsatta utvecklingen mot en mer digitaliserad HR-avdelning på logistikföretaget.

– Jag uppskattar att Dachser är ett internationellt inriktat och geografiskt brett företag. Här är en blandning av timanställda och fast anställda och vår HR-kompetens finns i hela Skandinavien. Därför är det en mycket komplex ledningsuppgift, säger Annette Johannesson, HR Manager för Dachser Nordic. ”Jag kan HR, men jag kan inte så mycket om spedition och logistik. Men det verkar vara en intressant bransch med högt tempo som jag nu ska få en känsla för och kunskap om.

Människorna bakom logistiken

Några av de projekt som för närvarande ligger högst upp på HR-chefens att göra-lista är de kommande kollektivförhandlingarna, en medarbetarundersökning, digitalisering och en intensifierad arbetsinsats när det gäller företagets employee value proposition, inklusive arbetsgivarvarumärket.

– Jag ser särskilt fram emot att jobba med vårt varumärke som arbetsgivare. Det är ett ganska nytt område, som är ett måste numera. Inte bara har konkurrensen om att hitta talanger ökat, utan även konkurrensen om att hitta medarbetare. Nya generationer har kommit in på arbetsmarknaden och de har andra krav på sitt arbetsliv. Därför måste vi bli mer digitaliserade och mindre pappersdrivna inom HR och lära oss att mäta effekten av vårt arbete.

Men först och främst fokuserar Annette Johannesson på att lära känna Dachser Nordic, besöka filialerna i Danmark, Sverige och Norge och träffa sina nya kollegor i hela organisationen.