Nyheter

Wallbox lanserar Pulsar Max

Wallbox, en global ledare inom laddnings- och energihanteringslösningar för elfordon, lanserar nu Pulsar Max i Sverige. Pulsar Max är utformad för att göra vardagsladdning av elfordon både snabbare och enklare genom en rad nya produktförbättringar, som en ultra-snabb processor designad speciellt för EV-laddare och en förnyad robusthet med betydligt högre skyddsklassningar, IK10 och IP55, tillsammans med en reptålig, matt yta.

Pulsar Max har upp till 22kW laddningseffekt och är designad för att leverera högsta laddningshastighet för hemmet samtidigt som den introducerar nya tekniska funktioner som man kan förväntas sig av en smarta-hemmet produkt. Laddaren är mycket kompakt men samtidigt fullmatad med smarta funktioner, inklusive PowerBoost som justerar laddningshastigheten efter strömmen som används hemma, vilket besparar husägare från att behöva uppgradera sitt nätverk för att undvika strömavbrott.

Pulsar Max kommer med Wallbox energihanteringsprogramvara MyWallbox med den egenutvecklade Eco-Smart-tekniken, som är designad för att låta användare ladda sin elbil med solenergi. Med Eco-Smart kan användare välja att ladda sina elbilar helt och hållet genom solenergi från sin solcellsinstallation, eller en blandning av egenproducerad överskottsel och el från nätet för att maximera kostnads- och energibesparingar. Användare kan även minska kostnader och miljöpåverkan genom att schemalägga laddningssessioner via myWallbox-appen.

– Vi är glada över att kunna presentera Pulsar Max på den svenska marknaden. Denna hållbara och kompakta laddare är designad för att leverera högsta möjliga laddningshastighet, med ökad flexibilitet. Nästa generation Pulsar framtidssäkrar elbilsladdningsmarknaden med både smartare och snabbare teknik. Tack vare integreringen med Eco-Smart ges användare full kontroll och översyn av energianvändning och elkostnader, samt miljöpåverkan, från en och samma applikation, säger Robin Palmgren, Country Manager i Sverige på Wallbox.

Pulsar Max finns nu tillgänglig för svenska kunder och säljs via ledande återförsäljare till ett rekommenderat pris på 7,340 SEK.

Specifikationer:

Upp till 22kW laddningseffekt (justerbar från 6A till 32A)

Vikt: 1,3 kg (utan kabel)

WiFi och Bluetooth

Kompatibel med alla Wallbox energihanteringslösningar

Kompatibel med alla typer av elfordon

Halo Light Standby-funktion

IP54/IK10 för installation inomhus och utomhus

5 m typ 1 eller typ 2 kabel (7 m valfritt)

Integrerat PEN-felskydd

Designad för att uppfylla de strängaste kraven på marknaden

Tredjepartscerfifiering via Dekra, tillgänglig på Wallbox supportsida här