Nyheter

Infobric Group skapar nytt affärsområde för uthyrningsbranschen

Infobric Group breddar sitt erbjudande genom att skapa ett helt nytt affärsområde för uthyrningsbranschen. Som en del av satsningen har nu tre bolag som utvecklar affärssystem för uthyrningsbolag förvärvats: Intershare, Hyrma och Winhyra. Det nya affärsområdet ska stötta digitaliseringen av uthyrningsbranschen.

Infobric Group, Nordens ledande digitaliseringspartner för samhällsbyggnadssektorn, växer ytterligare genom att förvärva Hyrma, Winhyra och Intershare, som har systemen Onlet och Wincar. De tre bolagen utvecklar kompletta affärssystem för uthyrningsbolag och har etablerat starka baser av kunder, partners och integrationer i både Sverige och Norge. Förvärven utgör startskottet för bildandet av ett nytt affärsområde för uthyrningsbranschen.

– Den här satsningen är en viktig milstolpe för Infobric Group. Vi har en lång historik av att arbeta tillsammans med uthyrningsbranschen, nu breddas det samarbetet ytterligare och vi ser fram emot att bidra till digitaliseringen av den. Genom att kombinera dessa förvärv med vårt befintliga erbjudande skapar vi Europas bästa affärssystem för maskinuthyrare i byggbranschen, säger Dan Friberg, vd och koncernchef på Infobric Group.

Det nya affärsområdet kommer möjliggöra ett uthyrningssystem fullt integrerat med maskiner och verktyg som dessutom kan nås via Infobrics Ease-app, en app som redan används av 300 000 personer i byggbranschen idag. Detta skapar spännande möjligheter framåt kopplat till Infobrics unika erbjudande på byggarbetsplatser i Norden och UK.

Intershare, Hyrma och Winhyra blev helägda dotterbolag till Infobric Group under det första kvartalet 2023.