Nyheter

Nya bestämmelser för avfallsbilar – Nordic Lights står redo

Europa har nyligen infört nya bestämmelser för avfallsbilar, vilket ställer striktare krav på fordonets arbetsbelysning. Men vad innebär det? Och var kan kunder vända sig för belysning som uppfyller kraven?

Det berättar vi här.

Striktare krav på arbetsbelysning

Europas nya bestämmelser anger att avfallsbilar ska vara utrustade med arbetsbelysning som ger mellan 1200-4000 lumen, med ljus jämnt fördelad över områdena A och B (se bild).

De nya bestämmelserna innefattar en till säkerhetsåtgärd, nämligen att lamporna ska monteras så att de undviker att blända människor och andra fordon. Standard arbetsbelysning kan ofta blända andra trafikanter och i värsta fall orsaka farliga situationer på vägen.

Nordic Lights – tillverkare som möter kraven

För att följa de nya bestämmelserna behöver avfallsbilar utrustas med högkvalitativ belysning som ger tillräckligt lyse utan att blända förare eller andra trafikanter. En tillverkare som gör detta är Nordic Lights.

– Vi vill alltid ligga i framkant vad gäller att erbjuda högkvalitativ belysning till våra kunder. När de nya bestämmelserna för avfallsbilar infördes var vi förberedda med produkter som mötte kraven, säger Mattias Wikman på Nordic Lights.

Nordic Lights levererar exceptionella belysningslösningar för tunga maskiner, och de tar stolthet i att uppfylla sina kunders exceptionella behov. Med över 30 års erfarenhet av att leverera högkvalitativa arbetslampor är Nordic Lights en av världens bästa producenter av belysning för tunga fordon. Alla produkter genomgår omfattande tester där det ställs höga krav på bland annat funktionalitet och användbarhet. Resultatet blir en hållbar produkt med jämn ljusfördelning och ljusmönster som passar dina behov.

Ljussimulation på avfallsbilar

För att visa hur högkvalitativ arbetsbelysning skiljer sig från standard arbetsbelysning har Nordic Lights tagit fram en ljussimulation. I ljussimulationen syns skillnaden mellan standard Scorpius/Canis och bländfria Scorpius/Canis Pro Phenom när de är monterade på avfallsbilen.

Du hittar Nordic Lights ljussimulation:

här.