Nyheter

En modern bil är mer än en motor och ett batteri – Det är dags att ta färger på allvar!

Den ledande elbilstillverkaren ORA stärker sitt fokus på design och valfrihet. Nu utökas kundernas möjligheter att välja färger på sina bilar. Som standard finns över 20 olika färgkombinationer tillgängliga vid köp av en elbil från ORA i Sverige. Satsningen ligger i linje med den stora omsorg som ORA lägger på design. En modern elbil behöver inte bara vara säker, tillförlitlig, kostnadseffektiv och miljövänlig. Allt fler kunder ser också sina bilar som verktyg för att uttrycka sina personligheter.

– Vi märker ett ökat intresse för val av färger på bilarna. Eftersom vi sedan starten har tagit design på största allvar är det naturligt för oss att underlätta för våra kunder att välja mellan spännande färger som ger uttryck för deras personligheter”, säger Martin Scotte produktchef för ORA Sverige.

Färgval handlar inte bara om tycke och smak. Det finns gott om forskning inom färgpsykologi som visar att olika färger förmedlar olika budskap. De som ser sina bilar som verktyg för att uttrycka sina personligheter väljer gärna andra färger på dem än de i dag dominerande svart, vitt och grått.

Köpet av en modern elbil har ofta ett starkt symbolvärde. Många kunder vill visa att de tar ansvar för miljön genom att välja en miljövänlig bil. Ett inspirerat färgval understryker att en bil inte är av den gamla vanliga sorten. Samtidigt finns det klassiska designideal för bilar som aldrig blir omoderna. Det är något som ORAs designers tagit intryck av genom att låta sig inspireras av äldre bilmodeller. Mycket möda har lagts på att kombinera nya och gamla designidéer på ett smakfullt sätt. I det pusslet spelar färgval en viktig roll. Resultatet har inte låtit vänta på sig, med stort intresse både från branschfolk och den breda allmänheten.

– ”På den välbesökta elbilsmässan eCarExpo på Friends Arena i februari hann vi med att genomföra provkörningar med nyfikna besökare var femte minut”, säger Martin Scotte produktchef för ORA Sverige.

ORA är inte bara Sveriges kanske snyggaste elbil utan även den säkraste elbilen. Euro NCAP, som är ett oberoende institut och testar säkerheten på nya bilar i Europa, meddelade häromveckan att ORA är ”Best in class” i kategorien ”Small Family Cars” där ORA fick högsta poäng och tilldelades 5-stjärnor. ORA har en design som sticker ut interiört, men kanske framför allt exteriört. En färgsprakande uppvisning i design, enkelhet och säkerhet.

Lanseringsmodellen ORA 300 PRO har plats för 5 personer, har ett rymligt baksäte, hög standardutrustning och fylld med massor av sköna, smarta funktioner. Läs mer på www.bildeve.se/ora och www.ora.se

För mer information vänligen kontakta:

Linda Ungh, marknadschef för ORA Sverige på [email protected] och +46 739-20 49 22

eller Mattias Tönnheim, pressansvarig på [email protected] och +46 704-41 19 14

Om Great Wall Motor
2018 lanserade Great Wall Motor (GWM) varumärket ORA. GWM är en internationell biltillverkare med bas i Kina. Företaget grundades 1984 och omfattar ett flertal varumärken. För att säkerställa hög kvalitetsstandard upprätthåller GWM strategiska partnerskap med flera kända internationella leverantörer såsom svenska Autoliv, tyska Continental, Bosch, Webasto, Hella, ZF och amerikanska BorgWarner.
GWM har mer än 100 dotterbolag och sysselsätter över 60.000 personer. Företaget har försäljning i Kina, Sydafrika, Australien, Central- och Sydamerika, Sydasien, Mellanöstern och Afrika.

Om International Motors Nordic
International Motors Nordic är dotterbolag till International Motors Group som grundades 1976 och är ett familjeägt företag som verkar globalt inom fordon, fastigheter och finans. Gruppen har ca 500 anställda världen över. International Motors Nordic representerar ORA, WEY och pickupmärket Isuzu i Sverige samt Subaru i Norden och Baltikum.