Nyheter

De gör logistiken på mångmiljadmarknaden enklare än någonsin

Blocket, Tradera, Facebook Marketplace och Sellpy. Här kryllar det av aktörer som alla har främjat svenskarnas köp- och säljvanor på andrahandsmarknaden, under flera år – men Wanda har mycket att tillföra. 

– Vi är trygga eftersom vi erbjuder något målgruppen efterfrågar. Två tredjedelar av de tillfrågade i Wandas undersökning Cirkulärrapporten hade i större utsträckning köpt och sålt begagnat om transport och logistik var enklare. Och Wandas plattform tillför just detta, säger Kaj Jones, operations director Wanda Sverige.

Trenden växer.

Att köpa och sälja begagnade föremål gör redan 65 procent av de tillfrågade i Wandas undersökning, och marknaden omsätter miljarder. En trend driven av medvetenhet för miljö såväl som pris. Och plattformar som gör det möjligt för köpare och säljare att mötas har varit etablerade länge. Däremot är det just mötet som också stjälper försäljningar.

Nu adderar Wanda köp och sälj av begagnade varor via sin plattform, som tidigare fokuserat på prisvärd förvaring och reparation. Med detta gör Wanda det bekvämare än någonsin att köpa och sälja begagnade föremål, stort som smått.

– Ja, en unik fördel med Wanda är att vi erbjuder en hämtningstjänst. Vi kommer till din dörr och hämtar de saker du vill sälja och levererar hem till köparen, vilket sparar tid och krångel. Detta är särskilt praktiskt för personer som har många saker att sälja, eller som inte har tillgång till egen bil, säger Kaj Jones, operations director Wanda Sverige.

– Omvärldssituationen påverkar vår syn på privatekonomi och konsumenter blir mer prismedvetna, någonting som talar för att vår konsumtion av begagnade varor kommer fortsätta att öka. Unga vuxna och småbarnsföräldrar ligger i topp bland köpare och säljare på andrahandsmarknaden, men fler och fler får upp ögonen ju smidigare det blir. Har du någonting förvarat hos Wanda som du inte längre behöver kan du enkelt sälja det direkt från förrådet, via appen där du har en tydlig överblick över ditt förråd. Vi tror på att främja återanvändning av föremål och minska utsläpp. Genom att göra det enkelt för människor att köpa och sälja begagnade föremål hjälper vi till att spara resurser och minska efterfrågan på nya produkter. Wandas tjänst kan förenkla och förbättra livet för många människor som bor i städer och tätorter. Det är en win-win för både konsumenter och planeten, tillägger Ida Barth Thomassen, Nordics director Wanda.

Läs fler insikter från Cirkulärrapporten:

https://circular.wanda.space/se