Nyheter

Zaptec inleder samarbete med specialister på elbilsladdare

Zaptec har inlett ett partnerskap med Skårebo – specialister på elbilsladdare som nu kommer att sälja både Zaptec Go och Zaptec Pro. Bakom samarbetet ligger en gemensam syn på värdet av bra support, utbildning och hög kompetens.

Med ökad efterfrågan på Zaptecs produkter till såväl privatbostäder som brf:er, företag och kommersiella fastigheter vill man öka produkternas tillgänglighet för installerande elektriker och därmed slutkund. Valet av ny partner som ska möjliggöra detta har fallit på Skårebo.

– Vi sökte framför allt en partner som tänker likadant gällande utbildning och support. Det händer mycket i branschen och det gäller att hela tiden hålla sig påläst och uppdaterad för att kunna ge riktigt bra stöd till våra kunder. Zaptec har alltid premierat support och utbildning och vi upplever att Skårebo har exakt samma inställning, säger Axel Philipson, VD Zaptec Sverige.

Komplexiteten ställer höga ställer krav på kunskap

Zaptecs produkter innehåller avancerad hård- och mjukvara som ställer höga krav på kontinuerlig kunskapsutveckling. Att Skårebo ska sälja  även Zaptec Pro ställer ännu högre krav på kompetens, då det används i mer komplexa laddsystem för större kunder.

– Produkterna blir alltmer komplexa och fler funktioner adderas. Eftersom vi alltid vill agera trovärdigt och professionellt gentemot kund måste vi ha hög kompetens. Vi ser därför positivt på att Zaptec ställer krav på certifiering av installatörer och att man aktivt arbetar för att hålla en hög kunskapsnivå ute på fältet, säger Nils Fredin, VD/Marknadschef Skårebo.

Kvalitet i hela leveranskedjan är av yttersta vikt

– Vårt krav på oss själva är att leverera en support i världsklass och kvalitet i leveranskedjan är helt avgörande. En viktig del för att upprätthålla en hög kvalitet är tillgängligheten för våra kunder och förmågan att dela kunskap och erfarenhet med dem. Detta innebär också att vi behöver ta ansvar för att aktivt dela kunskap och erfarenheter med installatörer och återförsäljare, fortsätter Nils Fredin på Skårebo.

– Vi ser fram emot att tillsammans med Skårebo kunna bemöta en starkt växande efterfrågan på våra produkter, avslutar Axel Philipson, VD Zaptec Sverige.