Nyheter

Först i Sverige med en lösning för utbetalning av utlägg via Swish

Nu lanserar Hogia en lösning för att hantera kvitton digitalt och utbetalning av utlägg via Swish. Det digitala kvittot förs automatiskt över till appen där den anställde gör sitt utlägg. När chefen godkänt utlägget får den anställde sina utlägg betalda direkt via Swish, utan att behöva vänta på utbetalning av lönen i slutet av månaden.

Hogia är först med att kunna erbjuda en tjänst för att förenkla utläggshanteringen för företag genom att koppla på tillägget Swish Utbetalning. Den nya lösningen gör det möjligt för den anställde att få tillbaka sina privata utlägg direkt utan att behöva vänta på att detta ska betalas ut i samband med lönen.

– Hogia OpenHR Utlägg & Resa är den första utläggstjänsten i Sverige som kan hantera utbetalning av utlägg till de anställda via Swish. Med Hogias lösning kan företagen löpande betala utläggen till sina anställa direkt via Swish efter att de är godkända. Nu när tekniken finns så ser jag ingen anledning att företagen ska låta de anställda vänta till den 25:e för att få ersättning för sina privat utlägg, säger Johan Jönsson produktägare för OpenHR Utlägg & Resa på Hogia.

Den nya lösningen från Hogia hanterar digitala kvitton direkt i appen och man behöver inte fotografera kvittot för att få in uppgifterna. Med hjälp av AI tolkas informationen på det digitala kvittot och utlägget registreras automatiskt i appen. Allt man som anställd behöver göra är att kontrollera att uppgifterna stämmer och klicka ok. Efter godkännande betalas utlägget via Swish till den anställde. Med ett par knapptryckningar på mobilen har man hanterat utlägget i appen och då är även det digitala kvittot sparat – helt i enlighet med bokföringslagen.

– Det är mycket värdefullt för våra kunder att kunna spara tid och resurser på hantering av kvitton och utlägg. Med den nya lösningen är hela flödet från köp till utbetalning av utlägget digitalt och utläggshanteringen förenklas betydligt när man slipper papperskvitton. Alla vinner på detta, företaget, de anställda och miljön, säger Johan Jönsson.