Nyheter

ST Hälytys ansluter till Prosero Security Group

Prosero stärker närvaron i Helsingfors-regionen genom förvärvet ST Hälytys Oy. Bolaget erbjuder helhetslösningar med fokus på brandlarm och nödbelysning, inbrottslarm, CCTV, passersystem, och porttelefoni.

ST Hälytys Oy grundades 1992 och har sedan starten etablerat en stark ställning som en ledande säkerhetsaktör i huvudstadsregionen med ett konkurrenskraftigt erbjudande inom design, installation och driftsättning, samt underhåll och service av brandlarm och nödbelysning, inbrottslarm, CCTV, passersystem, och porttelefoni.

– Som del i Prosero kommer vi att kunna dra nytta av gruppens starka finansiella ställning och de inköpsfördelar som den stora gruppen kan bidra med. Det kommer att ge oss betydande konkurrensfördelar och möjliggöra mer framgångsrika anbudsprocesser. Genom att gå med i Prosero kan vi behålla smidigheten och flexibiliteten som kännetecknar ett mindre företag samtidigt som vi kan utnyttja fördelarna med att vara en del av en större grupp, säger Risto Tonteri, VD ST Hälytys.

Försäljningen drivs med ett fokus på service och eftermarknad med återkommande uppdrag från en lojal kundbas som bolaget har samarbetat med under många år. Kunderna utgörs främst av infrastruktur och annan verksamhet inom offentlig sektor, privata företag så som byggbolag, fastighetsägare och förvaltare, samt detaljhandel.

ST Hälytys omsatte under 2022 2,8 miljoner euro och verkar över hela huvudstadsregionen. De 12 anställda utgår ifrån huvudkontoret i Vantaa.

– ST Hälytys är en viktig satsning för Prosero i Finland och Helsingforsregionen. Vi har redan på nära håll fått se exempel på deras höga servicekänsla och professionalism. De kommer de att bli en tillgång för gruppen. Vi är mycket glada att ST Hälytys valt att bli en del av Prosero, säger Jyri Aho, Country manager Prosero.