Nyheter

Världspremiär: Nya Volkswagen ID.7 – I Europa, Kina och Nordamerika den 17 april

På måndag den 17 april får nya ID.7 samtidig världspremiär i Europa, Kina och USA, vilket kommer att livesändas. Stockholm är en av fem större europeiska städer där världspremiären arrangeras. Eldrivna ID.7 är positionerad i den övre mellanklassen. Den är nästan fem meter lång, har en ny effektiv eldrift, erbjuder en lång räckvidd och är utrustad med förstklassig teknik.

Världspremiären av nya ID.7 den 17 april kan följas via livestream.

Stockholm är en fem större europeiska städer där världspremiären arrangeras.

Den kommande flaggskeppsmodellen inom eldrivna ID.-familjen har rymlig interiör, ny effektiv eldrift och premiumteknik – allt för den globala marknaden.

Volkswagen accelererar sin elbilsoffensiv med tio nya ID.-modeller till år 2026.

ID.7 är ID.-familjens flaggskeppsmodell med fokus på långfärder. Den blir den tredje elbilen som Volkswagen presenterar i år, efter nya ID.3 och den kompakta konceptbilen ID. 2all. Modellerna är tre av totalt tio nya ID.-modeller som Volkswagen planerar att lansera till år 2026 – i Europa, liksom i andra globala regioner som USA och Kina.

– Parallellt med vår elbilsoffensiv i Europa fokuserar vi även på Asien och Nordamerika. ID.7 är en extremt viktig modell för Volkswagen i Kina, Kanada och USA. Den övertygar med gott om utrymme, innovativa assistanssystem och moderna finesser, som till exempel ett förstklassigt infotainmentsystem. Våra kunder kommer att få ett verkligt premiumpaket med den första helt eldrivna flaggskeppsmodellen från Volkswagen, förklarar Imelda Labbé, medlem i Volkswagens ledningsgrupp med ansvar för försäljning, marknadsföring och eftermarknad.

Världspremiär i bland annat Stockholm

Som en återspegling av modellens internationella betydelse kommer världspremiären den 17 april att ske samtidigt i Kina, USA och fem större europeiska städer, varav Stockholm är en av dem.

Livesändningen för den gemensamma världspremiären startar klockan 14.00, den 17 april, via följande länk:

https://www.volkswagen-newsroom.com/en/live-stream-5455

– ID.7 är en efterlängtad modell som kommer att passa den svenska marknaden mycket bra. Vi är väldigt glada och stolta över att Stockholm är en av platserna för världspremiären, det visar inte minst att Sverige är en viktig marknad för elbilar, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

För Volkswagen är nya ID.7 ytterligare en milstolpe på sin väg mot att erbjuda en helt eldriven modellserie. Redan år 2026 kommer Volkswagen att erbjuda det bredaste utbudet av elbilar av alla tillverkare i Europa – från en instegsmodell för mindre än 25 000 euro (riktpris för den tyska marknaden), en ny eldriven kompakt-SUV och upp till ID.7 som flaggskeppet bland de eldrivna modellerna.

ID.7 blir nästa globala elbilsmodell

I Kina kommer ID.7 att avrunda topputbudet, tillsammans med de eldrivna modellerna ID.3, ID.4 och ID.6 (erbjuds endast i Kina). På den nordamerikanska marknaden kommer det i framtiden att finnas tre nya ID.-modeller. Försäljningen av ID. Buzz i USA och Kanada startar redan 2023 och ID.7 är tänkt att följa under 2024. Tillsammans med ID.4, producerad i Chattanooga, kommer ID.7 och ID. Buzz att accelerera elbilsoffensiven i USA. Till 2027 kommer Volkswagen att investera mer än 7 miljarder euro i den elektriska och digitala omställningen av märket Volkswagen i Nordamerika.

För den europeiska och nordamerikanska marknaden kommer ID.7 att tillverkas vid den tyska fabriken i Emden. Volkswagen har investerat mer än 1 miljard euro i omställningen av den nordtyska anläggningen till en anläggning för elbilstillverkning. Den kinesiska versionen av ID.7 kommer att tillverkas lokalt i