Nyheter

14 helt elektriska DAF-fordon för sophämtning

Cure Waste Management har tagit emot sju helt elektriska sopbilar av typen DAF CF Electric. De tysta och utsläppsfria 6×2-fordonen, utrustade med helt elektriska VDL-sidolastare, kommer att användas för hämtning av hushållsavfall i områdena Eindhoven, Valkenswaard och Geldrop-Mierlo.

Cure Waste Management är ett företag som involverar de lokala myndigheterna i Eindhoven, Geldrop-Mierlo och Valkenswaard. Företaget samlar in soporna från nästan 150 000 hushåll, inklusive hushållsavfall, papper, plast, glas och mat- och restavfall. Cure Waste Management driver även fyra återvinningscentraler i Eindhoven-regionen.

Ytterligare sju elektriska DAF-fordon är på väg

De nyligen levererade fordonen är utrustade med en elektrisk VDL-sidolastare, som gör att avfallsbehållarna kan tömmas tyst och helt automatiskt i CF Electrics kaross. Cure Waste Management tar snart emot ytterligare sju lastbilar av typen DAF CF Electric, varav sex kommer att vara utrustade med en helt elektrisk baklastare. Den sjunde lastbilen utrustas med ett rengöringssystem för rengöring av både avfallscontainrar och underjordsbehållare.

Hållbarhet som ambition

– Vi försöker arbeta på ett så hållbart sätt som möjligt och den här serien med helt elektriska lastbilar av typen CF Electric lämpar sig perfekt för den ambitionen, säger Frans van Strijp, VD för Cure Waste Management. Lastbilarna garanterar tyst och utsläppsfri sophämtning, vilket är goda nyheter för de boende i Eindhoven, Valkenswaard och Geldrop-Mierlo. Och med vår helt nya laddningsstation kan vi snabbt ladda flera fordon samtidigt.

Om DAF CF Electric

Kärnan i DAF CF Electric utgörs av en elmotor på 210 kW (240 kW toppeffekt) som får ström från ett batteri på 350 kWh (315 kWh effektiv). Det ger lastbilen en räckvidd på cirka 200 kilometer.