Nyheter

Ny Bobcat Super Compact Teleskoplastare

Bobcat har lanserat den nya TL25.60 AGRI Super Compact teleskoplastaren. Detta nya tillägg utökar Bobcats teleskoplastare för lantbruksmarknaden till åtta modeller, med nominell kapacitet på upp till 4,3 ton och lyfthöjder upp till 7,5 m. TL25.60 AGRI drivs av D24 Steg V-dieselmotorn som ger 56 kW (75 hk) effekt, har en nominell driftskapacitet på 2500 kg, maximal lyfthöjd på 5,9 m och en helt utökad räckvidd på 3,3 m.

Florian Hilbert, produktchef för teleskoplastare på Bobcat EMEA, sa: ”Den innovativa designen av TL25.60 AGRI är baserad på intensiv analys av kund- och applikationskrav inom jordbruket. Detta säkerställer att den nya teleskoplastaren är enkel att använda, erbjuder utmärkt stabilitet och ger optimal komfort och produktivitet i alla typer av arbete på gården.”

Överlägsen komfort och prestanda

Ankomsten av nya TL25.60 AGRI följer efter den framgångsrika lanseringen av dess motsvarighetsmodell för bygg-, uthyrnings- och tillhörande industrier i slutet av 2022. Liksom entreprenadmaskinen är TL25.60 AGRI kompakt och smidig för optimal manövrerbarhet på gården .

Även om det finns likheter, erbjuder TL25.60 AGRI många fler funktioner specifikt för jordbrukskunder, inklusive:

Främre tillsats med hydraulflöde på 80l/min

Bomkudde som standard

Tre AGRI efterbehandlingsnivåer att välja mellan

Stort utbud av däckval

Luftfjädrad sits

Cab+ AGRI-tillval som innehåller alla nödvändiga AGRI-funktioner i hytten

Elektrisk spegel med avisning

Handgas

TL25.60 AGRI erbjuder överlägsen komfort, med en rymlig hytt som erbjuder enkel steglös åtkomst via den stora entrédörren med ergonomiska handtag. Inuti hytten finns en tippbar rattstång som standard och teleskopisk som tillval, som kan justeras för förarens bekvämlighet.

Florian Hilbert:

– TL25.60:s hytt är identisk med den i några av Bobcats större modeller, vilket gör den till den rymligaste kompakta teleskoplastaren på marknaden idag. Det intuitiva operativsystemet på TL25.60 AGRI tillåter förare att snabbt bemästra kontrollerna och joystick-layouten – perfekt för både erfarna och nybörjare. Maskinen ger också utmärkt sikt och enkel användning, så att alla arbetare kan använda maskinen på gården.

Innovativa kontroller och funktioner

Användare av TL25.60 AGRI har branschledande expertis till hands, vilket förbättrar deras arbete med den innovativa smarta tekniken som finns i hela maskinen. Detta inkluderar unika Bobcat-funktioner som maximal lyftvinkel och funktioner för återgång till marken, bomupphängning, bomflotta och det automatiska fläktinvertersystemet på maskinen.

Detta kombineras med den höga produktiviteten som den imponerande lastkapaciteten och snabba cykeltiderna ger tack vare flödesdelningsfunktionen som standard på TL25.60 AGRI. Den smidiga hydrostatiska transmissionen och flödesdelningen säkerställer exakt kontroll på alla höjder.

Bästa cykeltiderna på marknaden

Genom att använda samma huvudventil som de större modellerna från Bobcat-serien har TL25.60 AGRI de bästa cykeltiderna på marknaden. Den höga tryck- och brytkraften på TL25.60 AGRI ger förare all kraft de behöver med pålitligt vridmoment och hydraulik, som stöds av den här maskinens robusta konstruktion.

Enkla underhållskrav

Den höga prestandan hos TL25.60 AGRI matchas av den maximala drifttiden som är resultatet av de enkla underhållskraven, inklusive direkt tillgång till alla huvudkomponenter runt motorn. Dessutom gör den stora motorhuven och den verktygslösa designen av underhållshöljet det möjligt för operatörer att enkelt utföra regelbundna underhållsuppgifter själva.

Den robusta konstruktionen och höga skyddet för maskinkomponenter som tillhandahålls av den lådsvetsade ramen är en del av den höga standarden för kvalitet och seghet som finns på alla Bobcat-maskiner inklusive TL25.60 AGRI. De skyddade kritiska komponenterna gör att maskinen kan användas även i de mest krävande applikationerna.

Den mångsidighet som är inbyggd i designen av TL25.60 AGRI gör att föraren kan välja mellan ett brett utbud av tillgängliga redskap och olika vagnsystem. Bob-Tach-vagnen tillåter användare att ansluta även de mest avancerade redskapen – som hanterar allt som kan kastas på dem – och klara alla jobb på gården med lätthet.

Florian Hilbert:

– TL25.60 AGRI är en maskin som man kan lita på i alla situationer på vilken gård som helst. Den överlägsna stabiliteten, balansen och sikten ger oöverträffad sinnesfrid. Maskinen gör det möjligt för förare att arbeta dag och natt, med hjälp av de stora speglarna, backkameran och kraftfulla LED-lampor.