Nyheter

Nu finns det en paketleverans för alla

Från och med nu kan e-handelsföretag använda sig av boxleveranser till sina kunder med DB Schenker. Det betyder att e-handelsföretag kan välja mellan leverans till ombud, paketbox eller hem. 

Paketboxarna är utplacerade nära bostäder och är tillgängliga 24/7.

– Vi är väldigt glada över att vi kan stärka vårt redan starka paketerbjudande ytterligare med vår samarbetspartner iBoxen. Genom att bredda vårt erbjudande förstärker vi DB Schenkers position som den självklara och kompletta logistikpartnern för e-handlare, säger Viktor Strömblad, Head of Land på DB Schenker. 

DB Schenker var först i Sverige med att öppna ett ombudsnätverk och idag är resten historia. Ombudets fördelar är många men med den kraftiga utveckling som skett inom e-handeln de senaste åren behövs fler leveranssätt. Idag är det mottagaren som styr hur hen vill ha sin leverans.

Därför var valet enkelt att använda sig av iBoxens befintliga växande infrastruktur.

– De boxlösningar som finns i dag är ofta placerade i butiker eller i andra inomhusmiljöer, vilket gör att lösningen kräver att butiken har öppet. Därför ser vi iBoxens koncept med bostadsnära boxar som ett bättre komplement till de ombuds- och hemleveranstjänster vi redan erbjuder, säger Viktor Strömblad. 

iBoxens lösning är öppen för alla transportbolag. Det gör att vi tillsammans kan erbjuda fler bostadsnära leveranser med minimal påverkan på boendemiljön. Paketboxarna minskar antalet körda mil, sparar på miljön och är smidig för både konsumenter och handlare.