Nyheter

Oxford Quantum Circuits kvantdator nu i Equinix datacenter

Equinix, det ledande företaget inom digital infrastruktur, presenterar ett banbrytande samarbete med Oxford Quantum Circuits, ledande inom kvantdatorer. Nu blir en av de mest kraftfulla kvantdatorerna i världen tillgänglig för företag från hela världen. Det sker genom att den installeras i Equinix datacenter TY11 i Tokyo. Datacentret är av Equinix typ International Business Exchange (IBX).

Tack vare tjänsten Equinix Fabric för snabba anslutningar blir den kraftfulla kvantdatorn tillgänglig globalt, under den senare delen av 2023. Den snabba anslutningen gör att det känns som om kvantdatorn finns i ett eget, lokalt datacenter, även om den används som en tjänst. Det ger fördelar som goda prestanda, enkel användning och hög säkerhet. Bland exempel på tillämpningar märks utveckling av läkemedel, riskhantering, finansiella tjänster och avancerad tillverkning, för att nämna några.

– Att göra en kvantdator tillgänglig som tjänst via globalt sammankopplad infrastruktur minskar komplexitet, kostnader och kompetenskrav. Det gör banbrytande teknik tillgänglig för många organisationer att testa och använda för att få fram insikter av data, säger Andrew Buss, forskningsansvarig för digital infrastruktur på IDC i Europa.

– Världen väntar på att kvantdatorer ska bli så mogna att de kan förändra våra liv. Vi är ett steg närmare målet genom att installera vår kvantdator i Equinix världsledande datacenter, säger Ilana Wisby, vd på Oxford Quantum Circuits.

– Kvantdatorer har potential att förändra hur företag löser affärsproblem. Vi är stolta över att göra enkla, säkra och snabba anslutningar tillgängliga för den här omdanande tekniken, säger Arun Dev, global chef för digitala anslutningar på Equinix.

Om Equinix Fabric

Tack vare ett tillförlitligt, globalt stamnät med hög bandbredd är Equinix Fabric en lösning för snabba anslutningar som är tillgängliga vid behov, utan att kosta något när de inte används. Kunder kan snabbt bygga egna lösningar för kommunikation som kan hantera stora volymer, oberoende av om de ansluter egna datacenter, publika molntjänster eller använder Equinix datacenter. Equinix Fabric ger överlägsna prestanda och låga fördröjningar, vilket gör att det går att överföra data säkert och smidigt.

Om Oxford Quantum Circuits

Oxford Quantum Circuits är en världsledande leverantör av kvantdatorer. Företagets kunder kan göra omvälvande upptäckter med hjälp av de kraftfulla kvantdatorerna, som finns tillgängliga via datacenter, privata moln och Amazon Braket.

Läs mer på:

www.oxfordquantumcircuits.com.