Nyheter

Tata Consultancy Services strategisk partner i utvecklingen av norska järnvägsnätet

Norska Banverket, Bane NOR, väljer Tata Consultancy Services (TCS) som strategisk partner och IT-leverantör. Bane NOR ansvarar för underhåll, drift och utveckling av det norska järnvägsnätet och TCS uppdrag är att implementera system och tjänster för säker åtkomst till organisationens digitala infrastruktur.

Bane NOR, med cirka 4500 anställda och huvudkontor i Oslo, behövde en heltäckande samarbetspartner för att implementera säker åtkomst till Bane NORs system för organisationens anställda, partners och tågoperatörer. Som strategisk partner kommer TCS att stötta Bane NOR med tjänster såsom Identity Governance and Administration (IGA), Identity Lifecycle Management och åtkomsthantering.

– TCS föreslog en utförlig plan och process för att stötta Bane NOR och vi är väldigt trygga med vårt beslut att välja TCS för uppdraget. Vi upplever också att TCS passar oss bra, framför allt med tanke på deras förmåga att agera som en strategisk partner, deras skalbarhet, flexibilitet och helhetssyn på identitetshantering. Med sin tillgång till lokala och globala resurser visar de också att de har kapaciteten att möta våra behov, säger Tom Remberg, CISO, Bane NOR.

Som strategisk partner kommer TCS att, med team såväl i Norge som i Europa, stödja Bane NOR med IT-tjänster som Identity Governance and Administration (IGA), Identity Lifecycle Management och åtkomsthantering. En viktig del i IT-projektet är TCS IdentiFence, som är en modul för identitets- och åtkomsthantering (IAM) i företagets Cyber Defense Suite. Plattformen använder fördelarna med automatisering och analys för att säkerställa korrekt åtkomst till de digitala resurserna. IdentiFence hanterar identitets- och åtkomstrisker genom automatiserade säkerhetskontroller, vilket ger bättre styrning och hantering under hela den digitala identitetens livscykel. Det möjliggör snabbare time-to-market, en bättre användarupplevelse och säkerställer efterlevnad och riskhanterade åtkomstkontroller i både lokal och molnbaserad infrastruktur.

– Vi är stolta över att Bane NOR valt oss för att driva deras IAM-transformation. Vår automatiserings- och analysbaserade digitala identitetsplattform, TCS IdentiFence, kommer att förnya deras IAM-landskap och förbättra användarupplevelsen. Vi är glada över att inleda den här resan med Bane NOR och hoppas kunna fortsätta arbeta nära dem även i nya projekt även i framtiden, säger Rajan Maheshwari, Country Head, TCS i Norge.