Nyheter

Vänsterpartiet: ”S svek är orsaken till lokförarnas vilda strejk”

”Att Socialdemokraterna ändrade sig om tågvärdar på Stockholms pendeltåg är anmärkningsvärt. Speciellt då de lovade att behålla dem i valrörelsen. Det är orsaken till den vilda strejken.”

Det skriver Anna Sehlin och Linda Snecker från Vänsterpartiet i en debattartikel i Expressen:

”Det kaos i pendeltågstrafiken vi nu ser i Stockholm är politiskt orsakat och Socialdemokraterna bär ett mycket tungt ansvar för det. Före valet lovade Socialdemokraterna att tågvärdarna skulle vara kvar, men nu gör de precis det motsatta. Det går inte som politiker att säga en sak innan valet och göra en helt annan efteråt, det underminerar förtroendet för hela det politiska systemet.”

”I flera decennier har svensk kollektivtrafik sakta men säkert urholkas. I vad som kommit att bli ett fullfjädrat marknadsexperiment är det nu MTR, ett bolag med starka kopplingar till den kinesiska staten, som driver pendeltågstrafiken i huvudstaden.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.expressen.se/debatt/s-svek-ar-orsaken-till-lokforarnas-vilda-strejk-/