Nyheter

Nya utrikeslinjer på Visby Airport

Med start i juli förstärker Braathens Regional Airlines (BRA) närvaron på Visby Airport med två nya direktlinjer till Oslo och Århus. Linjerna kommer att trafikeras två gånger i veckan fram till 13 augusti och är ett välkommet tillskott till den övriga trafiken.

− Det känns väldigt roligt att BRA startar två nya utrikeslinjer som skapar möjligheter för nya besökare att uppleva vår fantastiska ö − både Norge och Danmark är viktiga målgrupper för Gotland. Sett ur gotlänningarnas perspektiv blir det nu dessutom smidigt att besöka både Norge och Danmark i sommar, säger Gunnar Jonasson, flygplatschef, Visby Airport.

Direktlinjen mellan Visby och Oslo flygs torsdagar och söndagar mellan 6 juli och 13 augusti och Visby−Århus måndagar och fredagar 3 juli till 11 augusti. Båda sträckorna trafikeras med det bränsleeffektiva och klimatsmarta regionalflygplanet ATR 72−600 med plats för 72 passagerare. I och med det nya linjerna befäster BRA sin position på Visby Airport där de totalt kommer att flyga till sju olika destinationer.

− Vi är väldigt glada över att nu lansera ännu fler direktlinjer från Visby i sommar. Gotland och Visby är en otroligt viktig region för oss och det känns därför extra bra att vi nu knyter samman Gotland med andra delar av Skandinavien. Denna satsning ligger helt i linje med vår långsiktiga strategi om att befästa vår position som flygbolag på Gotland samt vår plan om en expansion utanför Sveriges gränser, säger Martin Erkenborn, Kommersiell chef på BRA.

Utöver BRA:s direktlinjer till Göteborg, Malmö, Norrköping, Ängelholm/Helsingborg och nu även Oslo och Århus så kan Visby Airports resenärer flyga till Stockholm (Arlanda och Bromma) och Helsingfors i sommar. Dessutom finns charteravgångar till både Grekland och Spanien.

För mer information om aktuell trafik på Visby Airport:

www.swedavia.se/visby

BRA trafikerar Visby Airport (VBY) − Oslo Airport, Gardermoen (OSL)med start 6 juli samt Visby Airport − Aarhus Lufthavn (AAR) med start 3 juli. Pris för en enkelresa från 999 svenska kronor och biljetter finns till försäljning på www.flygbra.se.