Nyheter

BlueJeans erbjuder nya interaktiva plattformsförbättringar

Verizon Business har lanserat flera nya, interaktiva funktionsuppdateringar över BlueJeans samarbets- och livestreaming-plattformar för ett ökat videoengagemang.

– Video har exploderat som det primära valet för organisationer när det kommer till allt från att sända större, djupgående företagspresentationer till att förstärka inflytelserika marknadsföringsbudskap och produktlanseringar, säger Chris Lewter, VP och General Manager, BlueJeans by Verizon. Med dessa nya tillkännagivanden gör vi det ännu enklare för kunder att låsa upp kraften med video på ett sätt som bäst passar deras specifika affärsbehov och leverera upplevelser som ritar om spelplanen, åt sina kunder, anställda och partners över enheter och kanaler.

Ta nästa steg med BlueJeans Events

Sedan lanseringen av BlueJeans Studio, den smidiga och intuitiva produktionssviten inbyggd i BlueJeans Events, har målet varit att göra det enklare för presentatörer och producenter att fördjupa och engagera publiken för att få ut ett maximalt värde av virtuella evenemang – genom att generera fantastisk kreativitet. Uppdateringar i BlueJeans Events:

Presentatör: Den nya ”Presenter Dashboard”-vyn ger presentatörer en överblick över vad publiken ser för en mer enhetlig upplevelse, samt visar när presentatörens mikrofon och kamera är aktiverade. Den nya funktionen ”Presentation Upload” möjliggör åtkomst till presentationer via Google Drive och Microsoft One Drive.

Deltagare: Ett utökat antal deltagarreaktioner ger presentatörer tydligare feedback när vissa ämnen och innehåll får ett gensvar hos publiken. Ur ett tillgänglighetsperspektiv har deltagarvyn uppdaterats med bättre färgkontrast, tydligare ikonografi och förbättrad användbarhet.

Producent: Designad för att underlätta det administrativa med att producera virtuella evenemang känner ”Smart Producer” automatiskt igen den aktiva talaren och skiftar layoutalternativ för att ge deltagarna bästa möjliga vy. Detta underlättar för producenter att fokusera på att driva deltagarnas engagemang.

Dessa nya evenemangsfunktioner kommer att finnas tillgängliga för förhandsgranskning under andra kvartalet, med förväntad allmän tillgänglighet under tredje kvartalet. Här kan du läsa mer om BlueJeans Events-förbättringarna.

BlueJeans Developer-plattformen

För att hjälpa företag att genomföra sin customer-first-videostrategi tillhandahåller den nya BlueJeans Developer-plattformen en utvecklarvänlig uppsättning SDK:er och API:er för interaktiva videoupplevelser för nästan alla sorters applikationer. Denna robusta samling av utvecklarverktyg gör det enkelt att integrera högklassiga videokonferensfunktioner direkt i vilken webb- eller mobilapplikation som helst.

Nyckelfunktioner i Developer-plattformen:

Dolby Voice Audio – Kristallklar samtalskvalitet med spatialt ljud

HD-video och skärmdelning: Högpresterande video levererad upp till 720p

Layout-anpassning: Flexibla alternativ för konfigurering av multi-stream-video

Ljud-/videokontroller och inställningar: Komplett anpassning av tillgängliga funktioner

REST APIs & Webhooks – Robust paket med API:er för automatisering av arbetsflöden – före, under och efter mötet.

Bättre mötesupplevelser på kontoret med MultiService 2.0

För att hjälpa organisationer att tillämpa en strategi för multi service-rum som säkerställer att samarbetet förblir flytande kan BlueJeans nu bekräfta den kommande allmänna tillgängligheten för Direct Guest Join (Q2 2023). Direct Guest Join kräver ingen extra hårdvara och ger en one touch-upplevelse, som gör att Microsoft Teams Rooms-användare enkelt kan gå med i BlueJeans Meetings direkt från deras MTR med hjälp av en inbäddad webbupplevelse.

BlueJeans Gateway för Microsoft Teams har också uppdaterats med möjlighet att automatiskt bl.a. ändra storlek på inkommande deltagarströmmar. Genom Gateway kan användare nu också att få delningsmeddelanden från andra användare som försöker dela innehåll från Excel Live, PowerPoint Live, OneDrive och Teams Whiteboard, som inte stöds via CVI. Här kan du läsa mer om dessa funktionsförbättringar för rumssystem.