Nyheter

Doosan Bobcat visar Material Handling Future på LogiMAT

Doosan Bobcat visar upp en rad ny materialhanteringsutrustning på LogiMAT 2023-mässan den 25-27 april 2023 på Stuttgart Trade Fair Center i Tyskland, på monter nr B57 i hall 9, med Doosan Industrial Vehicle (DIV) som värd.

LogiMAT-stativet är uppdelat i tre områden:

1/Den första är att visa upp övergången till Bobcat-märket, med de första Bobcat-märkta gaffeltruckarna på en mässa i Europa.

2/Den andra är tillägnad nya och kommande produkter från Doosan, nämligen de nya serierna av elektriska motviktstruckar med hög kapacitet som nyligen lanserats av företaget och prototypen B18NT 3-hjulig elektrisk gaffeltruck.

3/Det tredje området visar det kompletta linererbjudandet från Doosan, och presenterar inte bara motviktstruckar utan även lagerutrustningsprodukter som pallvagnar, staplare och skjutstativtruckar.

– Som företag utvecklas vi på djärva sätt för att möta våra kunders tuffaste utmaningar genom att erbjuda innovativa lösningar för en mer hållbar framtid, säger Scott Park, Doosan Bobcats VD och vice ordförande. Alternativa energiprodukter – som väte – ger kunderna valmöjligheter, samtidigt som de leder vägen mot en mer hållbar framtid och grönare morgondag.

Förekomsten av flera maskiner som visas i Bobcat-färger är i linje med det senaste tillkännagivandet från Doosan Bobcat att företagets produktlinjer för gaffeltruckar och portable power kommer att övergå till att bli en del av Bobcats produktportfölj.

Höjdpunkter i Doosan Bobcats monter:

Förhandsvisning av 3-hjulig elektrisk gaffeltruck med litiumbatteri

Doosan presenterar prototypen B18NT 3-hjulig elektrisk gaffeltruck levererad från fabriken med endast ett litiumbatteri. B18NT-gaffeltrucken kommer att vara en ekonomimodell för att konkurrera med en växande efterfrågan på marknaden för litiumdrivna elektriska gaffeltruckar i detta typiska ekosegment. Lastbilen som visas på LogiMAT är en förhandsgranskningsmaskin som letar efter feedback från marknaden för att se om justeringar behöver göras i den slutliga modellen.

Nya elektriska motviktstruckar med hög kapacitet

Också i det andra området visar Doosan den nya B100NS gaffeltrucken, en del av två nya serier av elektriska motviktstruckar med hög kapacitet som nyligen lanserats av företaget.

Dessa nya produkter från 6-10 ton ger industrianvändare ett brett utbud av miljövänliga lastbilar med låg ljudnivå och nollutsläpp som klarar tunga uppgifter.

De nyligen lanserade tunglyftande elektriska lastbilarna B80NS och B100NS med kapaciteter på 8,0 respektive 10,0 ton erbjuder förbättrad kapacitet, kraft och prestanda för företag inom ett brett spektrum av industrier – från tillverkning, ingenjörskonst och gjuterier, till byggnadsmaterial, transport och magasinering.

Vätgasbränslecellsdriven gaffeltruckkoncept

En annan av höjdpunkterna i LogiMAT-stativet är DIV:s nyaste B30X-7 Plus vätebränslecellsdrivna gaffeltruckkoncept. Inkluderad i området för Bobcat-märkta produkter på LogiMAT, kommer B30X-7 Plus-gaffeltrucken att utvecklas under Bobcats produktportfölj som en del av övergången av Doosan-produkter till Bobcat-handelsklänningen.

Bränslecellsgaffeltruckar med vätgas erbjuder längre drifttider och snabbare tankning, vilket gör dem idealiska för tillämpningar som kräver långvarig användning och snabb tankning. För lager som kör flera skift är bränslecellsgaffeltrucken med vätgas ett gångbart alternativ för att minska deras koldioxidavtryck samtidigt som de uppfyller de operativa behoven för att köra längre timmar utan att behöva ladda.

De andra Bobcat-märkta gaffeltruckarna i detta område är modellerna D30S-9 och B20X-7 Plus.

Fullständigt linererbjudande från Doosan (gaffeltruckar, lagertruckar, premium- och ekonomiprodukter)

Med modellerna som visas inom detta område, visar Doosan företagets förmåga att erbjuda ett komplett sortiment av modeller för materialhanteringsmarknaden. Inte bara motviktstruckarna företaget är känt för, utan även lagerutrustningsprodukter som pallvagnar, staplare och skjutstativtruckar. Som en annan aspekt av att vara en full liner erbjuder Doosan också ekonomimodeller i vissa produktkategorier, vilket också utökar företagets portfölj i en annan riktning.

Modeller som visas upp i detta område:

BR25JW-9 (skjutstativtruck)

BSl13S-7C (kompakt staplare för fotgängare)

BPR02S-7 (åkbar pallvagn)

BPL18S-7 (gående pallvagn)

BSL12N-7 (staplare för fotgängare från eco-serien)