Nyheter

De säkrar 165 miljoner pund för att leverera 100 000 laddningspunkter i Storbritannien

CTEK:s partner laddpunktsoperatören EVC har säkrat upp till 165 miljoner pund i kapital för att påskynda EVC:s ambition att leverera upp till 100 000 laddningspunkter för elbilar i Storbritannien senast 2027.

EVC finansierar och installerar elbilsladdare på ”destinationer” så som hotell, arbetsplatser och bostadsområden. Projekten sträcker sig från enskilda laddare till större laddningshubbar för elfordon som använder både växel- och likströmsladdningspunkter med en kapacitet på mellan 22 kW och 300 kW.

Cecilia Routledge, Global Director Energy & Facilities:

– Vi vill först och främst gratulera EVC till att ha fått detta ytterligare kapital, vilket gör det möjligt för dem att spela en stor roll i den snabba utvecklingen av laddningsnätverket för elbilar i Storbritannien. Vi är stolta över vår roll i EVC:s expansion och ser fram emot att stödja dem när de fortsätter att leverera hårdvara, mjukvara och en oöverträffad kundservice.

CTEK tecknade ett femårigt partneravtal med EVC 2020 gällande leverans av elbilsladdare och skalbara lösningar för lastbalansering. CTEK:s lösning är centrerad kring den prisbelönta elbilsladdaren Chargestorm Connected 2, som är allmänt erkänd för sin säkerhet, design och integrerade teknik.

De ytterligare 165 miljoner pund i kapital som EVC säkrat kommer, enligt dem, att ”förbättra infrastrukturen för destinationsladdning för att minska oron som upplevs av elbilsägare i att hitta tillförlitliga laddningspunkter”.

Det säkrade kapitalet har tillhandahållits från fonder som förvaltas av Denham Sustainable Infrastructure (DSI), en del av det globala investeringsföretaget Denham Capital som arbetar med energiomställning. Nick Ballamy, verkställande direktör för EVC:

– Denham Sustainable Infrastructures åtagande – ett av de största som gjorts inom den brittiska sektorn för laddningsinfrastruktur för elbilar – kommer att ge oss en extra skjuts i vår förmåga att ge företag och kunder i hela Storbritannien förtroendet att byta till en elbil och vara en del av den gröna omställningen.