Nyheter

Framtidens 100 % elektriska city-sportbil

Alpine avtäcker sin nya konceptbil med namnet A290_β den 9 maj 2023 i Bristol (UK). Konceptbilen visar hur den framtida 100 % elektriska city-sportbilen kommer se ut. Produktionsbilen lanseras 2024.

Alpines konceptbil A290_β ger en antydan om märkets framtida kompakta elektrifierade sportbil och som innebär att Alpine går in i en ny era.

Bilen avtäcks av Laurent Rossi, VD och Antony Villain, Design Director den 9 maj kl 22:30 i Bristol, ett event som också kommer live streamas via länk: 

https://events.alpinecars.com/

A290_β, ett namn helt i Alpine-andan

A290_β (uttalas ”beta”) följer Alpine varumärkesnamnstrategi som är ett A följt av tre siffror. ”2” motsvarar bilens storlek, ”90” är specifik för märkets mångsidiga livsstilsbilar, medan de rena sportbilarna har siffran ”10”. β hänvisar till betatestet som används i programvaruvärlden, innan den slutgiltiga versionen är klar.

Upptäck A290_β med QR-koden på Formel 1-bilarna

Den racingintresserade allmänheten har möjlighet att se bilen innan avtäckningen (från 28/4-30/4) om man lyckas fånga en QR-kod på Alpine A523s som körs i Formel 1 på Baku City Circuit i Azerbajdzan och även på A470 under Spa-Francorchamps 6 timmar. Denna QR är nyckeln för att kunna delta i dragningen och chansen att få se bilen innan avtäckningen i Bristol.