Nyheter

WithSecure går med i CyberPeace Builders-programmet

Effekten av cyberattacker på utsatta befolkningsgrupper som betjänas av icke-statliga organisationer (NGO: er) förbises ofta, men de kan påverka samhällen som redan är utsatta för fattigdom, våld samt andra hot och risker. WithSecure™ (tidigare känt som F-Secure Business) erbjuder nu dessa grupper stöd från sina cybersäkerhetsproffs genom CyberPeace Builders-programmet.

Programmet, som hanteras av CyberPeace Institute, kopplar samman cybersäkerhetsproffs med icke-statliga organisationer. Enligt information från CyberPeace Institute tillhandahåller endast 1 av 10 icke-statliga organisationer regelbunden cybersäkerhetsutbildning till personalen. 3 av 4 övervakar inte sina nätverk och 4 av 5 har inga cybersäkerhetsplaner.

Samtidigt kan dessa organisationer hantera miljoner eller till och med miljarder dollar i donationer, vilket drar uppmärksamhet från cyberbrottslingar.

– Icke-statliga organisationer är allt mer en måltavla för kriminella och statliga styrda hotaktörer online, för den känsliga information de har, för de medel de samlar in och för själva verksamheten de bedriver på plats. Dessa värdefulla resurser är avgörande för de utsatta befolkningsgrupperna som icke-statliga organisationer skyddar, men ändå har dessa organisationer svårt att attrahera och behålla cybertalanger, säger Stéphane Duguin, VD för CyberPeace Institute. ”CyberPeace Builders ger cybersäkerhetsproffs en plattform för att använda sina unika kunskaper och färdigheter för att skydda några av världens mest utsatta samhällen.

– Som yrkesverksamma inom IT-säkerhet förstår vi att vi har ett viktigt socialt ansvar när det gäller att hjälpa människor att skydda sig mot en mängd olika hot. Många av de briljanta hjärnor som arbetar inom vårt område förstår detta och vill använda sina färdigheter på ett sätt som har en genuin, positiv inverkan på människors liv. Att delta i CyberPeace Builders-programmet är en utmärkt möjlighet för oss att hjälpa till att tillhandahålla en säker och hållbar digital miljö för alla, säger WithSecure™ VD Juhani Hintikka.

WithSecures deltagande i CyberPeace Builders-programmet representerar en utveckling av samarbetet mellan WithSecure™ och CyberPeace Institute. De två organisationerna har arbetat tillsammans sedan 2021 inom områden som underrättelseinsamling, “reverse engineering” för skadlig kod, kriminalteknisk analys av cyberincidenter och cyberriskbedömningar.

Med CyberPeace Builders-programmet kan enskilda forskare, konsulter och andra säkerhetsexperter på WithSecure™ ansluta direkt till icke-statliga organisationer som behöver hjälp.

Den hjälp som tillhandahålls via programmet omfattar en mängd olika tjänster, inklusive:

Pre-incident: sårbarhetsskanning, säkerhetsrevisioner, penetrationstester, medvetenhetshöjande aktiviteter, cybersäkerhetsutbildning, incidentplanering, övningar;

Post-incident: attacknotifiering, säkerhetshärdning, utredningsstöd;

Icke-teknisk: dataskyddsrådgivning, rådgivning om cyberförsäkring, utbildning i kriskommunikation, utformning av internt material för att höja medvetenheten.

Deltagandet i CyberPeace Builders passar in i WithSecures W/You-program. W/You är ett initiativ avsett för att stödja WithSecure™-anställdas deltagande i olika projekt relaterade till hållbarhet och filantropi – något som kan visa sig vara avgörande för arbetstillfredsställelsen för cybersäkerhetsspecialister.

– Volontärarbete kan också vara personligt givande för inblandade individer. Att bidra till en större sak, som att hjälpa till att skydda utsatta organisationer från cyberhot, kan ge en känsla av syfte och uppfyllelse som kan saknas i ens dagliga arbete. Där allt arbete inom cybersäkerhet vanligtvis börjar med vad och hur, så är också varför en avgörande del i ens personliga motivation för att hitta mening och grund, förklarade WithSecure™ Principal Threats and Technology Researcher Tom Van de Wiele.

Mer information om WithSecures initiativ för företagens sociala ansvar finns på:

https://www.withsecure.com/en/about-us/corporate-responsibility.

Om WithSecure™

WithSecure™, tidigare F-Secure Business, är en pålitlig partner som är expert på cybersäkerhet. IT-tjänsteleverantörer, MSSP:er och företag, tillsammans med de största finansiella instituten, tillverkare, och tusentals av världens mest avancerade kommunikations- och teknikleverantörer vänder sig till oss för resultatbaserad cybersäkerhet. Vårt AI-baserade skydd säkrar såväl klienter som molnbaserade tjänster och lösningar. Våra lösningar för upptäckt av hot och realtidshantering av attacker baseras på proaktiv Threat Hunting. Våra konsulter arbetar tätt tillsammans med storföretag och utmanare inom teknikbranschen för att bygga motståndskraftiga cybersäkerhetslösningar. Med mer än 30 års erfarenhet av teknikutveckling som stödjer affärsverksamhet har vi skapat en lösningsportfölj som är utformad för att smidigt kunna växa tillsammans med partners genom kommersiella modeller.

WithSecure™ är grundat 1988 och noterat på NASDAQ OMX Helsinki Ltd.