Nyheter

ChargePoint släpper sin Q1-rapport – redovisar en intäktsökning på 59 % jämfört med förra årets Q1

ChargePoint Holdings, Inc. presenterade sin rapport för det första kvartalet, som avslutades 30 april 2023.

ChargePoint rapporterar intäkter på 130 miljoner dollar för det första kvartalet, vilket innebär en ökning med 59% jämfört med samma period föregående år, då intäkterna var 81,6 miljoner dollar.

– ChargePoint levererade starka resultat under det första kvartalet med en tillväxt på nästan 60 % jämfört med samma period föregående år. Vi fokuserade på att leverera vår breda portfölj av laddningslösningar över Nordamerika och Europa, samtidigt som vi fortsatte att förbättra bruttomarginalerna och hanteringen av våra operativa kostnader, säger Pasquale Romano, CEO och koncernchef för ChargePoint. ”De positiva resultaten under det första kvartalet är ett bevis på styrkan och mångfalden i vår verksamhet. Som det enda laddningsnätverket som verkar över alla vertikaler i Nordamerika och Europa, tror vi oss förbli väl positionerade för att kunna dra fördel av de ofrånkomligt långsiktiga tillväxtmöjligheterna framöver.

ChargePoints förväntade intäkter under det innevarande kvartalet, som avslutas 31 juli 2023, är 148-158 miljoner dollar, vilket innebär en förmodad ökning med 41% jämfört med samma kvartal föregående år.