Nyheter

SolarEdge introducerar solenergibaserad lösning för hantering av elfordon för kommersiellt bruk

SolarEdge Technologies, en global marknadsledare inom smart energiteknik, tillkännagav idag lanseringen av en solenergibaserad lösning för hantering av elfordon (EV) för det kommersiella och industriella segmentet (C&I).

Den nya mjukvarubaserade lösningen, som ytterligare utökar SolarEdges växande utbud av produkter och mjukvara fokuserade på C&I, hanterar och optimerar laddningsprocessen för elfordon för anläggningar som kräver dynamisk lasthantering och har stort antal elfordon, såsom flerbostadshus, arbetsplatser och offentliga laddningsplatser. Lösningen bygger på avancerade AI-baserade prediktiva algoritmer och innehåller dataanalys i realtid samt tar hänsyn till solenergiproduktion, dynamiska elpriser och differentierade laddningsscheman. Genom att integreras sömlöst med SolarEdges energihanteringssystem kan detta nya erbjudande orkestrera och optimera interaktionen mellan anläggningens solenergiproduktion, befintlig batterilagring och storskalig elbilsladdning, med hänsyn till elnät- och infrastrukturbegränsningar.

Lösningen för hantering av elbilsladdning bygger på teknik som utvecklats av Wevo Energy (”Wevo”), ett nystartat företag som specialiserat sig på optimering och hantering av elbilsladdning, i vilket SolarEdge är en investerare.

– Eftersom allt fler företag genomför aktiva åtgärder för att elektrifiera sina bilparker är kombinationen av solceller och elbilsladdning ett kostnadseffektivt och hållbart sätt att hantera dessa bilparker, säger Zvi Lando, VD för SolarEdge Technologies. Vi tror att SolarEdges lösningar för solenergi inom C&I, i kombination med Wevos avancerade funktioner för hantering av elbilsladdning, kommer att hjälpa företag att använda energi på ett mer ekonomiskt och hållbart sätt.

– Wevos lösning används redan på tusentals parkeringsplatser över hela världen. Kombinationen av Wevos mjukvara med SolarEdges ledande solenergilösning och närvaro på marknaden kommer att möjliggöra en snabbare utbyggnad av lastbalanserad infrastruktur för laddning av elbilar, säger Teddy Flatau, VD för Wevo Energy.

SolarEdge kommer att visa upp den nya solcellsbaserade kommersiella laddningslösningen för elfordon och Wevo Energys mjukvara på Intersolar i monter B4. 110. Lösningen kommer inledningsvis att lanseras i Tyskland och Storbritannien, med planer på att snabbt expandera till andra marknader.

Foto: Lee Rosario