Nyheter

Nu finns världens mest sålda pickup i Sverige

Nu är försäljningen av världens mest sålda pickup, Ford F-150, i gång i Sverige. De första provkörningsbilarna står redo hos de 33 svenska Fordanläggningarna som kommer sälja F-150, och orderböckerna är öppna. Att F-150 nu för första gången säljs av en officiell importör innebär både att homologeringen av bilarna för första gången görs i samarbete med Ford Europa och att bilägandet blir mycket enklare tack vare tillgången till serviceverkstäder och reservdelar över hela landet.

Ford F-150 är pickupernas pickup. Tack vare framgångsrik försäljning i USA och Kanada är F-150 världens mest sålda pickup. Trots det har F-150 aldrig varit officiellt marknadsförd i Europa. När den nu gör Europapremiär är Sverige första land ut, följt av Tyskland och andra europeiska marknader senare i år. Lanseringen blev klar i höstas, och nu står bilarna redo i bilhallarna att provköras och bokas.

– Det känns otroligt att världens mest sålda pickup Ford F-150 nu äntligen är på plats hos våra Fordåterförsäljare på den svenska marknaden och att intresserade kunder kan börja provköra bilarna. Det här är en bil som inte behöver be om ursäkt för sig, och jag ser fram emot att se många nöjda F-150-ägare, säger Anderz Larqvist, vd för Ford F-150:s europeiska distributör, Hedin US Motor.

Tack vare det att Hedin US Motor är importör och distributör av F-150 på den europeiska marknaden kommer inte bara bilarna utan även reservdelar och tillbehör att finnas tillgängliga genom Fords servicenätverk i Europa.

Förr var den som ville köra en F-150 i Europa hänvisad till privatimport. Att nu i stället kunna köpa bilen genom officiella återförsäljare gör både bilköpet och bilägandet tryggare och enklare.

De återförsäljare som tecknat avtal om att sälja F-150 i Sverige är Carstedts Bil, Hedin Bil, Holmgrens Bil och Råbergs Bil, med sammanlagt 33 Fordanläggningar. Alla anläggningar har nu fått in provkörningsbilar och står redo att ta emot spekulanter.

F-150 – nu starkare, tuffare och smartare

Den legendariska Ford F-150 är den pickup som dominerat segmentet i världen i mer än fyrtio år. F-150 är byggd för att vara en tålig arbetshäst som tål att sättas på prov. Bland annat sticker drag- och lastkapaciteten ut i jämförelse med andra konkurrenter, och kompromisslös kraft, intelligenta funktioner och design gör F-150 till en bil som täcker alla behov. Tack vare kupéutrymmet, som enkelt mäter sig med även den rymligaste suven, är den både kombi och lastbil, samtidigt.

Ford har gjort sig kända för avancerad och modern förarassistansutrustning och F-150 är inget undantag, med funktioner som hjälper dig när du bogserar, byter körfält eller kopplar på en släpvagn.

De första F-150-modellerna som introduceras i Sverige och Tyskland är Lariat 5.0L V8 EcoBoost, Limited 3.5L PowerBoost Hybrid och Raptor 3.5L High-Output VG.

Mer information om lanseringen av F-150 i Europa uppdateras löpande på:

www.hedinusmotor.com