Nyheter

Pacetell i framgångsrikt samarbete mellan Svevia, Trafikverket och SBUF

Tewxt: Patrik Uggla, PaceTell AB

I dagens trafikmiljö är säkerhet av yttersta vikt, särskilt vid vägarbeten där olyckor och trafikstockningar kan uppstå. Genom ett spännande samarbete tar Pacetell, tillsammans med Svevia, Trafikverket och SBUF en viktig roll i att minska olyckor och förbättra trafiksäkerheten på vägarbeten.

Tillsammans utvecklar och implementeras en innovativ hastighetsdisplay. Denna display kommer att kunna överföra loggdata om trafiksituationen på specifika vägsträckor, vilket markerar ett betydande framsteg för Pacetells produktsortiment. Pacetell har i sin tur fått hjälp med överföringstekniken av ComLink AB i Kungsbacka som är specialiserade på uppkopplad teknik.

Hastighetsdisplayen utnyttjar avancerad teknik för att informera förare om den aktuella hastighets-begränsningen och ge relevant information om trafikförhållandena på en specifik vägsträcka. Genom att överföra loggdata i realtid kan vi skapa en bättre medvetenhet om trafiksituationen och hjälpa förare att anpassa hastigheten i enlighet med vägarnas förhållanden.

Detta samarbete markerar en betydande milstolpe för Pacetell AB, och vi är stolta över att få vara en del av denna insats för att förbättra trafiksäkerheten. Genom att arbeta tillsammans med Svevia, Trafikverket och SBUF kan vi dra nytta av deras omfattande expertis och erfarenhet inom infrastruktur och vägunderhåll, vilket kommer att göra det möjligt för oss att utveckla och implementera högkvalitativa lösningar för att minimera riskerna (för olyckor) vid vägarbeten.

Vi ser fram emot att fortsätta detta samarbete och därmed bidra till att göra vägarbeten säkrare och mer effektiva. Genom att kombinera våra kunskaper och resurser är vi övertygade om att vi kan göra en verklig skillnad för både förare och vägarbetare.

Om du vill ha mer information om vårt samarbete med Svevia, Trafikverket och SBUF, eller om våra produkter och lösningar, tveka inte att kontakta oss. Tillsammans kan vi skapa en tryggare trafikmiljö och minska olyckorna vid vägarbeten.

 Foto: Fredrik Schlyter