Nyheter

Wallbox demonstrerar kraften bakom V2X med sin senaste dubbelriktade laddare i live

Wallbox genomförde livedemonstrationer och visade upp kraften hos sin första CCS dubbelriktade laddare, Quasar 2, för att visa upp energiöverföringen mellan fordon och hem och fordon och nätet.

Wallbox genomförde demonstrationerna tillsammans med CUPRA BORN 77kWh, den första elbilen med bekräftad kompatibilitet med Quasar, där fler nästa generations elbilar förväntas följa. Demonstrationen ägde rum på Power2Drive vid årets The Smarter E Europe i München, Tyskland.

Wallbox, tillverkaren av världens första och enda dubbelriktade laddare på den europeiska marknaden, meddelade att de första projekten kommer att lanseras under fjärde kvartalet i år.

– Dubbelriktad laddning är helt klart framtiden. När vårt energibehov ökar, blir värdeerbjudandet för dubbelriktad laddning obestridligt, säger Guillem Iváñez, chef för dubbelriktad laddning på Wallbox. Som den enda tillverkaren att lansera en dubbelriktad laddare på marknaden har Wallbox bevisat produktberedskap och förmågan att leda vägen i det nya energiparadigmet.

Wallbox erbjöd också en demonstration av Quasar 2:s strömåtervinningsfunktion, designad specifikt för det akuta behovet av reservkraft i USA, som visade att laddaren kan gå längre än energieffektivitet och nättjänster och ge en kritisk belastning till ett hem under strömavbrott, som har blivit allt vanligare i USA på grund av en ökning av naturkatastrofer.

Med Quasar 2 kan ägare av elbilar spara på energikostnaderna i hemmet med hjälp  av V2H- och fordon-till-nät V2G-funktioner. Studier visar att genom att använda dubbelriktad laddning kan användare spara upp till 1000€ årligen, leva mer hållbart och hjälpa till att balansera det ökande trycket på nätet.

Quasar 2 förvandlar en elbil till en kraftfull energienhet. I genomsnitt kan en elbil driva ett genomsnittligt hem i Europa i över 3 dagar. Genom Wallbox-appen kan användare automatiskt schemalägga laddningssessioner vid tidpunkter när energipriserna är låga eller när solenergi är tillgänglig och ladda ur bilen för att driva sitt hem när priserna är höga, vilket ofta sammanfaller med när energiförbrukningen är som högst.

Användare med solpanelsinstallationer kan också lagra överskottsenergi i sin elbil under perioder med låg användning och sedan utnyttja denna energi vid en annan tidpunkt, inklusive under högtrafik, för att minska sitt beroende av elnätet samtidigt som användarna kan vara mer energiautonoma och leva mer hållbart.

Wallbox tillkännagav interoperabiliteten med CUPRA BORN 77kWh under liveevenemanget.

Produktöversikt:

Wallboxs nästa generations Quasar 2 tar dubbelriktad DC-laddning till nästa nivå. Quasar 2 är en 12,8 kW laddare som också kan dra energi från din bil och skicka tillbaka den till elnätet eller använda den för att driva ditt hem.

Quasar 2 förenar Wallboxs signaturanvändarcentrerade design med kraftfull dubbelriktad teknologi som är mer mångsidig än någonsin tidigare. Quasar 2 är designad för att hjälpa dig att ladda upp, gå långt och driva ditt liv – oavsett vad som händer.

Senaste generationen av Wallbox dubbelriktade laddare:

Upp till 12,8kW (32A) för laddning och urladdning

DC laddare

Enfas & trefas

CCS2-kontakttyp

Ansluten till myWallbox-appen via Wi-Fi, Bluetooth, Ethernet eller 4G

myWallbox app / RFID-kort

AC-spänning (3P/1P): 230/400V ± 10% / 230V ± 10%

Frekvens AC: 50 Hz ±5 %

Måleffektivitet: upp till 97 %

Drifttemperatur: -30ºC till 40ºC

Förvaringstemperatur: -40ºC till 70ºC

Kapslingsklass: IP54C – IK10

Höjd 747 mm, Bredd 368 mm, Djup 135 mm

Vikt: 15 kg (huvudenhet)

OCPP