Nyheter

Cognizant lanserar nya affärsenheten Cognizant® Ocean

Den globala konsultjätten Cognizant lanserar idag en ny affärsenhet, Cognizant® Ocean, som kommer att fokusera på att hjälpa kunder inom havsindustrin att tillämpa digital teknik, såsom AI och dataanalys, för att förbättra affärsresultat, minska kold

Cognizant Ocean syftar till att driva hållbarhet, effektivitet och tillväxt i den så kallade blå ekonomin, som omfattar ett brett spektrum av sektorer som verkar i och runt världshaven, till exempel sjöfart, transport, olja och gas, förnybar energi, fiske och bevarande av haven. Dessa industrier tillhandahåller olika varor och tjänster som är viktiga för världsekonomin, samtidigt som de står inför betydande utmaningar relaterade till hållbarhet, miljöpåverkan och klimatförändringar.

– Företag som är beroende av att världshaven mår bra står inför helt nya utmaningar på grund av klimatförändringar och överexploatering av haven. Vi skapade Cognizant Ocean för att kombinera vår expertis inom digital transformation med vår förståelse för havsindustrins dynamik för att leverera lösningar som både förbättrar affärsresultat och minskar koldioxidutsläppen, säger Rob Walker, VD för Global Growth Markets, Cognizant. Tillsammans med Cognizant Ocean kan våra kunder bli starkare och mer framtidssäkra samtidigt som de blir en del av lösningen på ett av våra största problem – att göra haven friskare.

Cognizant Ocean fokuserar på fyra branscher: Blue Carbon, Blue Energy, Blue Transport och Blue Food.

Blue Carbon fokuserar på att minska koldioxidutsläppen i haven genom att minska utsläpp av växthusgaser, mildra effekterna av klimatförändringar och främja hållbara metoder i havsindustrin.

Blue Energy syftar på att utnyttja förnybar havskraft, såsom havsvind, tidvattenenergi och vågenergi.

Blue Transport ska utveckla effektiva och hållbara transportlösningar för maritima och kustnära verksamheter samt fartyg.

Blue Food ska främja hållbara och ansvarsfulla metoder inom fiske och marin livsmedelsproduktion.

Som en del av lanseringen av Cognizant Ocean tillkännager Cognizant även ett nytt partnerskap, som syftar till att påskynda koldioxidutsläppen, med början i den blå livsmedelsindustrin.

För mer information, se gärna:

https://www.cognizant.com/no/en/ocean