Nyheter

Mer än fördubblad omsättning för Zaptec Sverige 2022

Det norska laddboxföretaget Zaptec har en fortsatt stark tillväxt i Sverige. De nya siffrorna från årsredovisningen för 2022 visar att omsättningen ökar från 73,7 miljoner kronor (2021) till 162,8 miljoner kronor, vilken är en ökning med cirka 120 procent. Efterfrågan på Zaptecs produkter ökar – både hos installatörer och elbilsägare.

Intresset för elbilar bland svenskarna ligger fortfarande på en hög nivå. Nu visar Zaptec Sveriges årsredovisning för fjolåret på en ökad omsättning för fjärde året i rad. Nettoomsättningen för bolaget mer än fördubblades jämfört med 2021: från 73,7 miljoner kronor till 162,8 miljoner kronor 2022. Omsättningsökningen de senaste fyra åren har varit exceptionell: 2020 låg omsättningen på 19,7 miljoner kronor och 2019 på 284 000 kronor.

– Det är framför allt det fantastiska svenska teamet som har gjort den här utvecklingen möjlig. Jag vill även tacka våra kollegor inom Zaptec-koncernen och våra kunder, återförsäljare och partners för det otroliga jobb de lägger ner för att göra det här resultatet möjligt, säger Axel Philipson, vd på Zaptec Sverige.

Nya kunder upptäcker Zaptec

Zaptec har lagt ett stort fokus på den svenska marknaden med bland annat den testvinnande Zaptec Go. Många nya kunder har upptäckt Zaptecs erbjudande med högkvalitativa, säkra, smarta och snygga laddboxar för både bostäder och företag.

– Att vi får fina rekommendationer och vitsord från både elbilsägare och installatörer motiverar oss att göra våra produkter ännu bättre och att skapa nya, bättre lösningar som kan hjälpa fler människor och underlätta den gröna omställningen av transportsektorn, säger Axel Philipson.

Nyligen beviljades Zaptec en patentansökan för fasbalansering, en teknik för smart kraftutnyttjande som möjliggör en mer kostnadseffektiv drift av stora anläggningar som laddar flera elbilar samtidigt.

Fler lösningar i framtiden

Även i framtiden kommer Zaptec att fortsätta driva innovationen framåt för elbilsladdning. Med den ökande efterfrågan på elfordon och behovet av pålitlig infrastruktur för laddning befinner sig Zaptec i en stark position för att möta marknadens krav.

– Zaptec är redan en av Sveriges ledande laddboxföretag och vi vill se till att vi kan hålla i den positionen även i framtiden. Framöver hoppas vi kunna bidra ännu mer till att utveckla laddboxmarknaden, exempelvis genom implementeringen av ISO 15118-standarden för att hjälpa till att göra elbilar till en resurs för elnätet. Med detta på plats påskyndar vi också Plug&Charge tekniken, vilket innebär smidigare betalningslösningar för alla elbilsägare. Med den tekniken hoppas vi i framtiden kunna erbjuda att elbilsägarna kan betala för sin laddning utan att ens behöva ladda ner eller använda en app, säger Axel Philipson.

Om Zaptec

Zaptecs vision är att förändra världen till det bättre genom att skapa en mer hållbar och elektrisk framtid. Genom att kombinera ledande teknik med en stilsäker form erbjuder de säkra och smidiga laddare för elfordon för både hem och offentliga miljöer. Zaptec grundades i Stavanger i Norge och är idag det ledande laddbolaget på hemmamarknaden och ett av de ledande laddbolagen i Sverige.

Foto: Markus Distelrath